Az Amazon már dolgozik a Doktor Szöszi világában játszódó sorozaton, aminek munkálataiban az eredeti film főszerepét játszó Reese Witherspoon is részt vesz.

A Doktor Szöszi első része még 2001-ben jelent meg a mozikban. A sikeres film világát most az Amazon fogja megeleveníteni a rajongóknak, ráadásul a munkálatokban részt vesz az eredeti filmek főszereplőjét, Elle Woodsot alakító Reese Witherspoon is, igaz csak producerként, a Hello Sunshine prodikciós cégén keresztül. Szintén producerként fog feltűnni az eredeti filmeken is dolgozó Marc Platt is.

A készülő sorozatról csak annyit lehet tudni a Variety szerint, hogy 2000-es évek elején megjelent film világát fogja megeleveníteni, a forgatókönyvet pedig Josh Schwartz és Stephanie Savage írjak, akiknek nevéhez olyan sorozatok köthetőek, mint a Pletykafészek és Narancsvidék. A sorozat cselekményéről egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki.

A 2001-es Doktor Szöszi hatalmas kasszasiker volt, világszerte több mint 140 millió dolláros bevételt hozott. 2003-ban készült el a film második része, a trilógia befejezése pedig 2009-ben látott napvilágot. Utóbbiban azonban már nem szerepelt Reese Witherspoon.

Az Amazon még 022-ben vásárolta fel az MGM stúdiót, így olyan projekteknek szerezték meg a tulajdonjogát, mint a Robotzsaru-, a James Bond és a Doktor Szöszi.

(Variety)

(Borítókép: Jelenet a Doktor Szöszi című filmből. Fotó: GettyImages)