Van egy különleges kódnyelve a stewardesseknek, hogy ki tudják beszélni az utasokat, hiszen a repülőgépeken nincs helyük elvonulni.

Sok dolog van, amit egy légiutas-kísérő szeretne megbeszélni kollégájával munka közben, azonban egy repülőgépen, mindig az utasok szeme előtt vannak, így ki kellett fejleszteniük egy kódnyelvet, hogy megoszthassák egymással gondolataikat, anélkül, hogy bárki más tudna róla.

Owen Bendall, az Egy Qantas légiutas-kísérő vallomásai című könyvében arról írt, hogy egy ilyen kódszó a Bob, azaz a „best on board” (a legjobb a fedélzeten) rövidítése, amivel elmondhatják egymásnak, hogy melyik utas tetszik nekik. De létező dolog a „cheerio játék” is, amiről már beszámoltunk és ugyanezt a célt szolgálja.

Mirror most egy új kódnyelvről számol be egy James nevű légiutas-kísérőnek köszönhetően.

Hét napot töltök Amerikában

– mondja az egyik égiutas-kísérő a másiknak, aki ebből tudja, hogy a 7A ülésen ülő utasról beszél a másik, tehát mondjuk ő jön be neki. A „hat napot töltök Dániában” értelemszerűen a 6D ülésre szól és így tovább.

Emellett használja még a „légpárna” kifejezést is a repülőgép személyzete. Ez azt jelenti, hogy hamarosan turbulencia várható, de nem akarnak pánikot kelteni az utasok között.

(Mirror)

(Borítókép: Légiutas-kísérő. Fotó: GettyImages)