Aurelien Tchouaméni, a Real Madrid francia középpályása rasszista inzultusok és egy vizespalack dobásának célpontja lett a Mallorca elleni La Liga meccsen.

A Real Madrid fiatal csillaga, Aurelien Tchouaméni, nem mindennapi módon „ünnepelte” gólját a Mallorca elleni meccsen, amikor egy szurkolórasszista bekiabálásokkal és egy vizes palack dobásával zavarta meg a győzelmi örömét. A La Liga 31. fordulójának meccsén Tchouaméni döntő gólt lőtt, amivel csapatát 1–0-ra győzelemre vezette, de a meccs utóélete sajnos nem a sportról szól.

A madridi csapat középpályása, aki Franciaországból érkezett a spanyol fővárosba, az incidens után zavarodottnak és megdöbbentnek tűnt. Egy közeli forrás szerint a játékos nagyon csalódott volt, hiszen „a pályán kívüli dolgoknak nem kéne befolyásolniuk a játékot.”

Jelenleg még várat magára a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) hivatalos állásfoglalása, de a szurkolók és sportkommentátorok egyaránt elítélik a történteket.

Ez elfogadhatatlan a modern futballban, és határozott lépéseket kell tenni a rasszizmus ellen

– mondta egy neves sportújságíró.

Az eset kapcsán felmerült, hogy szigorúbb biztonsági intézkedésekre és szurkolói magatartási szabályokra van szükség a stadionokban. A Real Madrid közleményben ítélte el az esetet, és teljes mértékben Aurelien Tchouaméni mellett állnak.

Ez nem az első eset, hogy a Real Madrid játékosai rasszista támadások célpontjává vált. Korábban Vinícius Jr. is hasonló atrocitások áldozata volt, ami azt mutatja, hogy a probléma rendszerszintű, és komolyabb odafigyelést igényel.

Az eset további részletei bizonyára napvilágot látnak a következő napokban, ahogy a RFEF is meghozza a szükséges döntéseket. 

(Borítókép: Aurelien Tchouaméni. Fotó: Getty Images)