Dr. Krasznai Dóra jogász a TV2 Mokka című műsorában elárulta, hogy melyek a leggyakoribb csapdák az ingatlanpiacon, ennek nyomán mire kell odafigyelni a vásárláskor.

Ingatlanvásárlás során könnyen beleeshetünk csapdákba, ha nem vagyunk kellően körültekintők. Dr. Krasznai Dóra, aki jogi szakértőként számos ingatlanügyletet látott már, a TV2 Mokka című műsorában osztott meg fontos tanácsokat az átverések elkerülésére. Mint mondta, a leggyakoribb probléma, amellyel a vevők szembesülnek az, hogy az értékesített ingatlan állapota nem felel meg a hirdetésekben leírtaknak. 

Gyakori trükk, hogy az eladók festéssel vagy más dekoratív megoldásokkal próbálják eltakarni a hibákat, mint például a penész vagy a beázások nyomait.

Az ügyvédnő szerint a megoldás egyszerű, de létfontosságú: mindig írassuk bele az adásvételi szerződésbe, hogy az ingatlan mentes-e penésztől vagy beázástól. Emellett ajánlott egy műszaki szakember bevonása is, aki a vásárlás előtt átvizsgálja az ingatlant, így elkerülhetők a kellemetlen meglepetések.

Dr. Krasznai szerint fontos megkérdezni azt is, hogy milyen berendezések maradnak az ingatlanban (pl. konyhabútor, klíma) és tájékozódni arról, hogy a társasházban terveznek-e nagyobb felújítást, ami plusz költséget jelenthet a jövőben.

Egy ügyvéd és egy műszaki szakember bevonása nélkülözhetetlen egy sikeres ingatlanvásárláshoz. Ők segíthetnek abban, hogy elkerüljük azokat a buktatókat, amelyek hosszú távon komoly anyagi veszteséget okozhatnak. Dr. Krasznai Dóra tanácsai alapján tehát a legfontosabb, hogy tájékozottak és elővigyázatosak legyünk.

(Borítókép: Egy csal ád megnéz egy ingatlanszakértő által bemutatott ingatlant. Illusztráció: Getty Images)