Az alábbiakban bemutatunk néhány különös és ritka keverék fajt.

Liger (tigris+oroszlán)

A tigrisek és oroszlánok nagyon ritkán keverednek a vadonban, és az utódaik többsége nem is éli túl. A liger leginkább egy oroszlánra hasonlít, bár nincs sörénye, és néhány tigrisre emlékeztető vonása is van, például bundája lehet teljesen csíkos, de előfordulhat az ellenkezője is. Egy liger apja oroszlán, anyja pedig tigris. Fordított esetben a hibrid utódot tigonnak hívják. Rendkívül kevés él ebből a fajból, így nagyon óvják őket

Wolfdog (farkas+kutya)

Amerikában nagyon gyakori, hogy a kóbor kutyák kereszteződnek vadon élő farkasokkal, így közel 300 ezer „farkaskutya” portyázik a vadonban. Az ilyen hibridek egészséges állatok, és gyakorlatilag nincsenek örökölt betegségeik.

Grizzly és jegesmedve keverék

Ez a hibrid nagyon ritka a természetben, de néha felbukkan egy-egy példány, mivel a grizzly és a jegesmedve élőhelye gyakran fedi egymást. Lehet, hogy furcsa neveik vannak, és nagyon ritkán fordulnak elő, de ezek a különös állatok léteznek, akár az emberi kísérletezés vívmányaiként születtek, akár a vadon szerelmi történeteinek gyümölcsei.

(erdekesseg.hu)

(Borítókép: Liger. Fotó: digitalr/Getty)