Nyolc év után lesz újra használható a szolgáltatás hazánkban, de már nem a dinamikus árazással fog üzemelni.

Csütörtökön ismét elérhetővé vált az Uber szolgáltatása Magyarországon, pontosabban Budapesten. A platform applikációjában már meg is jelentek az első fuvarajánlatok.

Az alkalmazás taxis és rolleres fuvarokat ajánl fel a megszokott módon, vagyis a célpont megjelölése után a közelben elérhető járművek és árajánlat feltüntetésével.

A hvg.hu hívja fel a figyelmet arra, hogy egyelőre a taxik esetében nem a valós, hanem egy promóciós ár látható az Uberen, ugyanis a szolgáltatás újraindulásának februári bejelentésekor már kiderült, hogy Budapesten nem a szolgáltatás korábban nálunk is alkalmazott dinamikus árazása lesz a mérvadó, hanem a BKK fix taxis tarifái.

Nyolc évvel ezelőtt az Uber azért függesztette fel szolgáltatását Magyarországon, mert a hagyományos taxiscégek nyomására olyan szabályozás született, amely szerint a fuvarszolgáltatást csak egyenlő feltételek mellett (sárgára festett, a taxisszolgáltatáshoz szükséges felszereléssel ellátott és az egyéb előírásoknak is megfelelő járművel, a fix áron) lehet biztosítani, ezt pedig az Uber akkor nem vállalta.

A cég a szolgáltatás részleteiről a mai nap folyamán fog még tájékoztatást adni.

(hvg.hu)

(Borítókép: Uber. Fotó: GettyImages)