Az UEFA szabályzata egyértelműen leírja, milyen típusú maszkok megengedettek a játékosok számára. Kylian Mbappé maszkja mint kiderült, nem felel meg a kritériumoknak.

Kylian Mbappé, a francia válogatott csillaga kénytelen lesz lemondani az új, francia zászló színeivel díszített arcmaszkjáról a 2024-es Európa-bajnokság mérkőzésein. A támadó nemrégiben egy orrcsonttörést szenvedett a Franciaország és Ausztria közötti mérkőzésen, amikor egy ütközés során az arca az ellenfél vállával találkozott.

Az UEFA-szabályok világosan előírják, hogy a mérkőzéseken viselt orvosi eszközöknek, beleértve a védőmaszkokat is, egyszínűnek kell lenniük, és nem szerepelhet rajtuk semmilyen csapat- vagy gyártói jelzés.

Ennek ellenére Mbappé egy trikolór színű maszkkal jelent meg az edzésen, ám ezt a szövetség előírásai miatt nem használhatja.

Didier Deschamps, a francia csapat edzője bízik benne, hogy kedvenc játékosa, Mbappé hamarosan ismét bevethető lesz, kezdetben talán csak a kispadról szurkolva a társainak. Az ESPN információi szerint Mbappé valószínűleg csak a csoportmérkőzések utolsó fordulójában, a Lengyelország elleni meccsen léphet ismét pályára. A franciák szövetségi kapitánya mindenkit megnyugtatott:

Minden a helyes úton halad.

Kylian Mbappé már részt vett néhány könnyed edzésen. Mindent megteszünk, hogy mielőbb játékra kész állapotba hozzuk.”

Jelenleg Franciaország és Hollandia áll három-három ponttal a D-csoport élén, köszönhetően az első körben aratott győzelmeiknek. A franciák egy öngóllal győzték le Ausztriát, míg a holland csapat 2-1-re verte Lengyelországot. Franciaország a legutóbbi nyolc találkozójukból hét alkalommal diadalmaskodott Hollandia ellen, ideértve a kvalifikációs mérkőzések során elért győzelmeket is.

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Northfoto)