Két férfi került rendőrkézre, miután komoly összeget követeltek Michael Schumacher családjától azzal fenyegetőzve, hogy kellemetlen titkokat tárhatnak fel róluk.

A történet szerint a wuppertali ügyészség hétfőn jelentette be, hogy két személyt tartóztattak le. Az elkövetők fenyegető üzenetekkel zaklatták Schumacher családját, állítva, hogy kínos információkat tudnak róluk. Ezt követően több millió eurót, körülbelül 1,57 milliárd forintot követeltek, cserébe nem hozzák nyilvánosságra a titkokat – írta meg a wuppertaler-rundschau.de hírportál. 

Mint kiderült, nem ez volt az első alkalom, hogy bajba kerültek az elkövetők; egy korábbi bűncselekmény miatt próbaidőn voltak. A rendőrség a múlt hétvégén, szombaton letartóztatta őket, és jelenleg az ügy további részleteit vizsgálják. Ha elítélik, pénzbüntetésre vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Michael Schumacher, a neves Forma-1-es pilótáról, a 2013-as síbalesete óta keveset lehet tudni. Egészségi állapota és magánélete kapcsán csak csekély információk szivárognak ki, ami vonzó célponttá teszi a családot a zsarolók számára.

A rendőrség nyolc különböző helyszínen, beleértve az érintettek otthonait és munkahelyeit is, házkutatást tartottak. A lefoglalt adathordozók jelenleg elemzés alatt állnak.

Az ügy további részletei egyelőre nem ismertek, az ügyészség a nyomozás érzékeny jellege miatt, nem kíván további információkat nyilvánosságra hozni.

(Borítókép: Michael Schumacher. Fotó: Getty Images)