A csapat egyik legnagyobb sztárja hagyta ott a németországi bázist, igaz, csak rövid időre utazott haza, hogy ott legyen harmadik gyermekének születésénél.

A BBC írta meg az angol labdarúgó-szövetség közleménye alapján, hogy Phil Foden engedélyt kapott, hogy elhagyja a csapat németországi táborát és hazautazzon.

A Manchester City támadója eddig az Eb mindhárom angol mérkőzésén kezdő volt, bár se gólpasszt se gólt nem szerzett még a tornán.

A szövetség által közzétett információkból csak annyi derült ki, hogy „nyomós családi ok” miatt engedték el a labdarúgót, nem sokkal azután, hogy a válogatottjuk Szlovéniával döntetlent játszott. Az angol válogatott legközelebb vasárnap lép majd pályára, addigra pedig a támadó visszatér a csapathoz.

A Mirror információi szerint a „nyomós családi ok” az, hogy a labdarúgó ott akar lenni harmadik gyermekének születésekor.

A 24 éves labdarúgó fia, Ronnie 5, míg lánya, True 2 éves. Phil Foden párja, Rebecca Cooke még áprilisban jelentette be, hogy újabb taggal bővül a családjuk, viszont az új jövevény neme és neve egyelőre nem ismert.

(Mirror)

(Borítókép: Phil Foden. Fotó: GettyImages)