Számos különböző módszer létezik az álláskeresők tesztelésére egy-egy interjú során, ám újabban egy egészen merész ötlettel álltak elő a HR-szakemberek.

Korábban több tippet is adtunk a Velveten, hogy mit ne csináljon semmiképp egy interjún egy álláskereső, valamint rendszeresen beszámolunk a HR-szakemberek legújabb szelektálási módszereiről. Így teszünk most is, nemrég ugyanis egy újabb, egészen elképesztő ötlettel álltak elő az interjúztatók.

Hogy teszteljék az álláskeresők tűrőképességét, egyben merészségét, egyes HR-esek célzottan olyan székre ültetik le a jelöltet magukkal szemben, amely ingatag lábakon áll. A stratégia lényege, hogy lássák, a jelölt meddig viseli el az ide-oda ingadozást, illetve hogy mer-e másik széket kérni.

„Volt egy másik, hasonló szék a teremben, amely a jelentkező rendelkezésére állhatott. Ugyanakkor a jelölt számára az íróasztal elé helyezett szék egyik lábát rövidebbre vágták, hogy a benne ülő személy ingadozzon az interjú alatt. A sikeres teszt az volt, ha a pályázó elég bátor volt ahhoz, hogy egy pillanatra megállítsa az interjút és kérje a szék kicserélését a másik székre” – mesélte egy, az amerikai tartalékos tisztképző alakulathoz jelentkező férfi testvére a Mirrornak.

(LADBible)

(Borítókép: Állásinterjú. Illusztráció: Getty Images)