Felvételek készültek ott, ahol ember még sosem járt: egy férfi videóhívásban küldte át a telefonját a repülőtéri szkenneren, így a vonal túlsó végén lévő barátnője látta, hogyan néz ki belülről az átvilágító biztonsági berendezés. A felvételt közszemlére tette.

Vajon milyen lehet belülről az a repülőtéri berendezés, amely mellett akár órákat is kénytelenek vagyunk állni a biztonsági ellenőrzés során? A szkennerben röntgensugarakkal világítják át a holminkat, amelyek között a kézipoggyászon túl szerepelnie kell a külön elzacskózott, legfeljebb 100 milliliter mennyiségű folyadékoknak, a levetett övnek, ékszereknek, illetve a technikai eszközöknek, mint például a laptop és a telefon. 

Utóbbi készülékét egy amerikai férfi, Jeff nemrég videóhívás közben tette a tálcára kamerával felfelé fordítva, hogy a vonal túlsó végén lévő barátnője láthassa, milyen belülről az átvilágító berendezés.

A videóhívás egy részletét a nő, Lima megosztotta a TikTokon, hogy mások is láthassák a felvételt; és bár a gép működése valójában igen izgalmas – kiszámítja a tálca tartalmának tömegét és sűrűségét, miközben kijelzi az illegális tárgyak jelenlétét –, belülről már kevésbé hoz minket lázba, tekintve, hogy többnyire csak sötétség látszik. Ettől függetlenül Lima tett néhány érdekes megfigyelést, rámutatva a különös csillogásra.

@welcome_to_lima_land Always wanted to know…I feel radioactive now 👽 #german #american #aiport #facetime ♬ original sound - JL - JL 🎸

A hozzászólók elárulták, hogy ez a hatás valójában az ionizáló sugárzás, amelyet az utasok által esetleg elrejtett tárgyak azonosítására, valamint képek készítésére használnak.

Bár a videó közel sem olyan, mint azt elsőre várnánk, a jó hír, hogy a kíváncsiságunkat kielégíti, így többé nem lesznek álmatlan éjszakáink a reptéri poggyászszkennerek miatt.

„Azt hittem, hogy menőbb lesz, de most már legalább tudom, hogy milyen érzés átmenni egy reptéri szkenneren” – mutatott rá egy kommentelő.

(LADBible)

(Borítókép: Bőrönd egy repülőtéri szkenneren.  Illusztráció: Getty Images)