Ahogy a brit királyi család minden évben hivatalos fotón mutatja meg a nagyvilágnak, mekkorát nőttek Kate és Vilmos gyermekei, György vonásaiban egyre jobban felfedezhető, milyen erős is a Windsor genetika.

Ismét eljött a nagy nap, amikor friss fotón csodálhatják a brit alattvalók – na meg az egész világ – Kate és Vilmos legidősebb fiát. György herceg július 22-én ünnepli tizenegyedik születésnapját, így a Kensington Palota hivatalos felületein publikálták is az évenként aktuális hercegi képet.

A fotós – ahogyan az már hagyomány a brit királyi családban – édesanyja Kate, aki ezúttal nem tolta túl a retust, viszont egy különleges, fekete-fehér portrét készített fiáról. György már igazi kiskamasz, és nagyon komolyan néz a jövőbe, ám a kép nem ezért érdekes.

Akik ismerik a királyi család történetét, megdöbbentő hasonlóságot fedezhetnek fel a trónörökös és ükapja között: György nemcsak a nevét kapta II. Erzsébet édesapjáról, de úgy tűnik, a genetikai állománya nagy részét is, legalábbis ami a külső jegyeket illeti. 

Íme a kis György herceg:

És a néhai VI. György király:

A brit sajtó egyébként is szereti Kate és Vilmos gyermekeibe belelátni a királyi felmenőket. Sarolta hercegnőt is hasonlították már a nagyanyjától kezdve Margit hercegnőn át Dianáig szinte mindenkihez, ám ebben az esetben nincs szükség felettébb nagy képzelőerőre sem: György valóban a trónra termett.

(DailyMail)

(Borítókép: György herceg. Fotó: Getty Images)