Patrick Smith szerint magunknak és a környezetünknek is szívességet teszünk, ha türelmesek maradunk a reptéri beszállás alkalmával.

A legtöbb ember, aki utazott már repülőgéppel az megtapasztalhatta, hogy a reptereken való várakozás idegőrlő lehet, különösen, ha komoly csúszással indul csak el a járatunk.

Ennek eredménye az, hogy a kapuk megnyitását követően az utasok szinte azonnal rohannak, hogy beálljanak a sorba. Ez a jelenség pedig igencsak ronthatja az utazási élményt, de van megoldás arra, hogy ne kerüljünk ilyen bosszantó szituációba.

Egy tapasztalt pilóta, Patrick Smith, aki leginkább az Ask the Pilot – Everything You Need to Know About Air Travel [magyarul: Lérdezd a pilótát – Minden, amit tudnod kell a légi utazásról] című könyv szerzője az Expressnek elárulta, hogy régebben jellemző volt, hogy az utasok ülve várták ki azt, hogy a személyzet megnyissa a kapukat, és szólítsa őket, manapság viszont szinte mindenki azonnal felpattan az első jelzés után.

Erre semmi szükség nincs, így senki sem fog korábban feljutni a gépre. Épp ellenkezőleg: emiatt akár tovább is tarthat az amúgy is fárasztó folyamat

– fogalmazott a  Hamu és Gyémánt  szerint Patrick Smith.

A tapasztalt pilóta szerint bármit teszünk, a repülőgépre úgyis azok jutnak fel elsőként, akik elsőbbségi beszállásra jogosító jegyük van, hely pedig jutni fog mindenkinek, hiszen mindenki meghatározott székekhez kap repülőjegyet.

Fontos, hogy az érkezés után se pattanjunk fel azonnal a helyünkről, ugyanis a leszállás után, még a megfelelő helyre be kell állnia a gépnek, így bármikor fékezhet hirtelen a jármű, ami miatt könnyen eleshetünk, vagy leeshet poggyászunk a nyitott tárolókból.

(Hamu és Gyémánt)

(Borítókép: Férfi a reptéren. Fotó: GettyImages)