Korábbi légiutas-kísérő figyelmeztette a fapados repülőjáratok utasait, hogy hova nem tanácsos ülni az ilyen típusú repülőgépeken. Azt is elárulta, mely helyek bizonyulhatnak a legjobb választásnak.

Fapados járattal való utazás esetén az egyik elsődleges szempont, hogy a lehető legolcsóbban juthassunk el oda, ahova szeretnénk. Ebből kifolyólag általában nem fizetünk pluszban azért, hogy ülőhelyet választhassunk magunknak, hanem hagyjuk, hogy a gép sorsolja ki helyettünk az ülőhelyet. A jövőben azonban érdemes lehet elgondolkodni az extra szolgáltatás igénybevételén, ugyanis Lorna Andrews volt légiutas-kísérő a közösségi médiában figyelmeztette az embereket, hogy bizonyos üléseket kifejezetten érdemes kerülni, miközben azt is elárulta, mely helyek a legjobbak egy repülőn.

Ha nem akarjátok érezni a turbulenciákat, akkor érdemes a szárny előtti ülések közül választanotok, mert a szárny vonalában és a mögött rázkódik legjobban a gép

– figyelmeztetett a Virgin Atlantic korábbi alkalmazottja a Jet2, Ryanair, TUI és easyJet járatai kapcsán. Az egykori légiutas-kísérő egy podcast-műsorban hozzátette, hogyha nem foglalunk ülést, de meg akarjuk oldani, hogy egymás mellé kerüljünk azzal, akivel utazunk, akkor bepróbálkozhatunk például azzal, hogy azt állítjuk, nászutunk van, hátha költségmentesen a segítségünkre lesznek a becsekkolásnál. További jó tanácsként még elmondta, hogy a repülő fedélzetén nem tanácsos csapvizet inni, azokat a tartályokat ugyanis állítása szerint sosem tisztítják.

(LADBible)

(Borítókép: Szárny mögötti ülés egy repülőgépen. Illusztráció: Getty Images)