Bob Ballard az ausztrál női úszókra tett szexista megjegyzést, miután aranyérmet nyertek.

Az Emma McKeon, Shayna Jack, Mollie O'Callaghan és Meg Harris alkotta ausztrál női csapat megszerezte sorozatban negyedik aranyérmét a szombati 4×100 méteres gyorsúszó váltóban. Az ausztrál csapat új olimpiai rekordot állított fel (3:28.92), de nem csak emiatt maradt emlékezetes az úszásuk. 

A nemzetközi sportélet egy emberként adott hangot nemtetszésének, amikor az Eurosport kommentátora, Bob Ballard a következőt mondta, miután a győztes női csapat felállt a dobogóra:

Tudod, milyenek a nők... együtt lógnak, sminkelgetnek.

Az esetről készült kivágások hamar elterjedtek a közösségi médiában, majd nem sokkal ezután az Eurosport műsorszolgáltató eltanácsolta a kommentátorok sorából a veterán szakembert. Társkommentátora, a brit úszóbajnok Lizzie Simmonds azonnal „felháborítónak” jellemezte a megjegyzését, amire Ballard csak nevetve reagált – áll a BBC tudósításában.

Bob Ballard az 1980-as évek óta a nemzetközi sportközvetítések egyik alapembere, több olimpiai játékról és világbajnokságról is tudósított. Számos sportágat kommentált, köztük vízilabdát, jégkorongot és kerekesszékes teniszt, de leginkább az úszás és a műugrás közvetítéséről vált ismertté – írja a Sportal

(The Guardian)

(Borítókép: Az ausztrál váltó ünnepli az aranyérmet. Fotó: Amin Mohammad Jamali/Getty)