Az ír úszóról, Wiffenről kevesen tudják, hogy gyerekkorában a világhírű Trónok harca című sorozatban is szerepelt.

Daniel Wiffen idén világbajnoki és olimpiai aranyérmet nyert 800 méteres gyorsúszásban, amellyel történelmet írt. 

Wiffen nyert a férfi 800 méter gyorsúszás döntőjét a párizsi olimpia úszóversenyeinek negyedik napján, ezzel ő lett a sportág történetének első ír férfi aranyérmese. A 23 éves versenyző nagy csatában előzte meg a címvédő amerikai Bobby Finke-t. Wiffen emellett 1500 méteren is dobogóra állhatott, ahol éppen a magyar versenyzőt, Betlehem Dávidot megelőzve álhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Kevesen tudják, hogy az ír sportoló korábban nemcsak a medencében, hanem a filmszakmában is megcsillogtatta a tudását, ugyanis szerepelt a világhírű fantasy-ben, a Trónok harcában. Aki esetleg nem emlékszik a jelenetére annak nem kell szégyelnie magát, ugyanis mindössze néhány képkockát kapott a sorozatban. Mivel a sportoló nővére, Elizabeth alakította a Frey lányok egyikét, így adódott a lehetőség, hogy egy epizódban az úszó is szerepelhessen. Végül a hírhedt Vörös Nász című jelenetben tűnt fel, amely a sorozat egyik legvéresebb leszámolása volt. 

„Fiatalabb koromban nem igazán ismertem a Trónok harcát. A szüleim nem engedték, hogy megnézzem, de a húgom nagyon jó szerepet kapott a sorozatban. Ő volt az egyik Frey-lány. Miután felvette a jeleneteit, aztán behívtak minket a Vörös nász című jelenet háttérszereplőjének, ami nagyon klassz volt” – emlékezett vissza a színészkedésére Daniel Wiffen.

Wiffen egyébként a The Frankenstein Chronicles Netflix-sorozatban is szerepelt, ahol Henry Bowyer karakterét osztották rá. 

(origo)

(Borítókép: Daniel Wiffen. Fotó: Maddie Meyer/Getty)