A rendőrség letartóztatott egy férfit Adam Johnson jégkorongozó halálával kapcsolatban, akinek nyakát meccs közben egy korcsolyapenge vágta el még tavaly októberben.

A rendőrség friss részleteket közölt egy férfi letartóztatásáról, aki kapcsolatba hozható Adam Johnson tragikus halálával.

Az amerikai jégkorongozó 2023 októberében, a Nottingham Panthers egyik hazai mérkőzésén vesztette életét, amikor egy ütközés során az ellenfél játékosának korcsolyája halálos vágást ejtett a nyakán. Erről a tragikus esetről mi is beszámoltunk tavaly október végén. Adam Johnsont azonnal sürgősségi ellátásban részesítették a helyszínen, majd kórházba szállították, de sajnos később belehalt sérüléseibe. A halál okát a boncolás során nyaksérülésnek állapították meg.

Adam Johnson halála után a rendőrség letartóztatott egy férfit, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra. A férfit 2023 novemberében vették őrizetbe, és először 2024 júliusáig helyezték óvadék alá. Most a dél-yorkshire-i rendőrség közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy a férfi óvadékát 2024 novemberéig meghosszabbították.

A rendőrség hozzátette, hogy minden új fejleményt nyilvánosságra hoznak a dél-yorkshire-i rendőrség hivatalos honlapján.

Tanyka Rawden, Sheffield vezető halottkémje jelentést adott ki az Angol Jégkorong Szövetségnek (EIHA) és az Egyesült Királyság Jégkorong Szövetségének (Ice Hockey UK), amelyben a nyakvédők kötelező használatát sürgette a sportágban.

Fennáll a veszélye, hogy hasonló halálesetek történnek, ha nem teszünk lépéseket

– áll a jelentésben.

A nyakvédők jelenleg kötelezőek a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) által szervezett versenyeken, beleértve a téli olimpiát is, az Angol Jégkorong Szövetség pedig 2024-től kötelezővé tette a védőeszköz használatát. Az Elite Jégkorong Liga, ahol Adam Johnson is játszott, egyelőre csak „erősen ajánlja” a nyakvédők viselését.

Adam Johnson korábban Svédországban és Németországban is játszott, majd a 2023–24-es szezonra csatlakozott a Nottingham Panthers csapatához. Halálát követően a jégkorong közössége világszerte gyászolta, és emléktáblát helyeztek el a Nottingham Motorpoint Arénában, ahol a Panthers hazai meccseit játssza. Az emléktáblán a „Forever our 47” felirat olvasható, Johnson mezszámára utalva.

LaDbible

(Borítókép: szurkolói megemlékezés meccs közben a sportoló halála miatt. Fotó: Getty Images)