Nem kevesebb mint hét jóslatot megfogalmazott 2024-re az önmagát élő Nostradamusnak nevező Athos Salomé, aki állítja: a jövendöléseiből négy már beteljesült.

Athos Salomé brazil parapszichológusról először akkor hallott a világ, amikor kiderült, hogy előre megjósolta a 2020-as pandémiát, majd II. Erzsébet királynő 2022-es halálát. Az adottságát ugyanakkor rengetegen megkérdőjelezték, mire hét jövendölést is megfogalmazott az idei évre, hogy bizonyítsa a képességeit. Bár személyes elismerésekre és világhírnévre sem vágyik, el szeretné érni, hogy legalább ne kérdőjelezzék meg őt.

„A jóslataim nem véletlenek. Megalapozottak és valóra válnak” – nyilatkozta korábban a férfi a Daily Starnak, majd rámutatott, hogy az eddigi, szerinte már valóra vált jóslatai önmagukért beszélnek. Ezek a következők voltak: 

Harmdik világháború

Athos Salomé jövendölése szerint a Föld egy totális háború felé tart, amelyet egy Kínában bekövetkező esemény, vagy egy Kína és Oroszország közötti nagyszabású kibertámadás fog kiváltani. Ezen a ponton az emberiség egyetlen lépésre lesz a harmadik világháborútól.

„A jóslat idén valósággá vált. Ez a regionális feszültség az én szavaimat tükrözi, és arra világít rá, hogy a területi kérdések a nagy világháborúk okai. Kína és az Egyesült Államok erőfitogtatása azt bizonyítja, hogy a helyzet egyre ingatagabbá válik, bolygónk pedig egy katasztrofális háború szélén áll.”

Természeti katasztrófák

Salomé tavaly arra figyelmeztette a világot, hogy természeti katasztrófák egész sora fog bekövetkezni 2024-ben. Az igazát a Vietnámon, Fülöp-szigeteken és Kína egyes régióin nemrég végigsöpört Yagi tájfunra hivatkozva próbálta igazolni, amely természeti katasztrófa összesen 150 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást végzett az említett országokban. Az önjelölt jós állítása szerint ki is emelte ezeket a területeket a jövendölésében korábban.

„Azt mondtam, idén több rosszabb katasztrófa is bekövetkezik ezeken a helyeken. A tájfun több mint 150 km/órás széllökésekkel pusztító áradásokat és földcsuszamlásokat okozott temérdek áldozatot és építmények romjait hagyva maga után. Ezeknek az eseményeknek a megszaporodása elmélyíti az éghajlatváltozásról és az országoknak az éghajlatváltozás következményeire való gyenge felkészültségéről szóló vitát.”

Űrverseny

Athos Salomé szerint az olyan globális szuperhatalmak, mint Kína, Oroszország és az Egyesült Államok 2024-ben megismétlik a 20. századi űrversenyt, habár az akkorinál más célok vezérlik majd őket. Mint ahogy a jóslatában fogalmazott, egy „gazdag anyagokban bővelkedő” aszteroida bukkan majd fel a Földön, amely  arra ösztönzi majd a hatalmakat, hogy versenyezni kezdjenek a kozmikus erőforrásokért. Ma úgy véli, hogy a jövendölése azzal a kis darab aszteroidával lehet összefüggésben, amelyről a NASA bejelentette, hogy a hónap elején a Fülöp-szigetek partjai felett szétesett.

„Bár az esemény nem jelentett veszélyt, az űrbeli objektumok iránti növekvő figyelem tükrözi az űrkutatás és az űrverseny új korszakára vonatkozó előrejelzésemet. A kozmikus titkok felfedezéséért folytatott versenyből könnyen geopolitikai rivalizálás válhat, ahogy azt megjósoltam.”

Technológiai fejlődés

A mesterséges intelligencia mellett a brazil férfi számos elmélettel előállt az idei évre jellemző technológiai fejlődés kapcsán. Úgy vélte, hogy az Apple egy új Vision Pro headsetet dob majd piacra, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy belépjen különböző dimenziókba, miközben azt is sugallta, hogy a kiterjesztett és virtuális valóság sokkal élethűbb lesz.

Bár a dolgok nem pont úgy történtek, ahogy megjósolta, később rámutatott a Hauntify nevű alkalmazásra, bizonygatva, hogy az app az általa megjósoltak szerint működik. A Hauntify ugyanis keveri a valóságokat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egy horrorjátékká változtassák az otthonukat, sarkokban megjelenő szellemekkel és hasonlókkal.

„A jóslatom bekövetkezett ezzel a játékkal. Egy olyan vegyes valóságot teremt, amely, hanem a felhasználó félelemérzékére apellál és paranormális élményt teremt. Az app kiváló példája a valóságos és vizuális élmények keveredésének, hiszen lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan helyekre jussanak el, ahova eddig nem tudtak. Az én vízióm olyasmi, ami a Hauntify koncepciójában is megjelenik, vagyis a valóságról alkotott általános felfogás átformálása.”

(LADBible)

(Borítókép: Férfi egy kristálygömbbel. Illusztráció: Getty Images)