Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzetek Ligája első két fordulója után a MOL Csapatnak adott interjút, amelyben egyebek mellett a távozásával kapcsolatos pletykákra is kitért.

Mint ismert, a magyar válogatott nem kezdte jól a Nemzetek Ligáját, Németországban 5–0-s vereséget szenvedett, míg Bosznia-Hercegovina ellen csak egy gól nélküli döntetlen jött össze. Két mérkőzés után felerősödtek a Marco Rossi távozásával kapcsolatos pletykák. Az olasz szakvezető most a MOL-nak adott interjúban elárulta, hogy milyen esetben távozna a magyar válogatottól. 

„Olvastam, hallottam én is mindenféle híreket, ezért szeretném leszögezni: nem vagyok az a fajta, aki egy nehéz helyzetben magára hagyja a csapatát. Jobbá akarom tenni a magyar válogatottat, mert egy nagyszerű utazáson vagyunk, és még nem értük el a plafont. Sok nagy siker vár még erre a csapatra, ebben biztos vagyok” – kezdte a szövetségi kapitány a távozásáról szóló pletykákkal kapcsolatban, majd elárulta, hogy egyetlen esetben hagyná el a válogatottat – ha elbocsátanák. 

Másrészt élő szerződésem van, és amíg a munkaadóm nem mondja fel, én tiszteletben kívánom tartani.

Szeretném minél jobban végezni a munkámat, és az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy nem mutatok rossz irányt. A kapitányi poszt egy bizalmi pozíció, de a futballban nagyon gyorsan változnak a dolgok. Ezt minden edzőnek észben kell tartania!” – mondta Rossi, aki egy korábbi félreértést is tisztázott. 

„Úgy gondolom, a távozásomról szóló szóbeszéd egy félreértésen alapul. Az Eb-kiesés, főleg a módja nagyon megviselt, de amikor azt mondtam, át kell gondolnom a dolgokat, nem a kapitányi posztra céloztam. A csapatunk játékát, a korlátainkat, illetve azok áttörésének lehetőségét kellett fontolóra vennem, és ezt is tettem”

„Nem mentem el akkor sem, amikor Angliából kerestek, és akkor sem, amikor egy vagyont ajánlottak más országból. Szeretem ezt a feladatot, és ha azt is mondtam, hogy nem élveztem az Eb egy percét sem, még mindig azt érzem, hogy nem értünk a csúcsra. Van még feljebb, és az én feladatom megtalálni, hogyan lehet oda eljutni. Ez megtisztelő, közben nagy felelősség, és óriási kihívás. Bolond lennék lemondani róla” – zárta a gondolatait a kapitány.

(Sportal)

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Soccrates Images/Getty)