Dr. Eben Alexander, a híres agysebész, saját kómában szerzett tapasztalatait osztotta meg, amelyek teljesen megváltoztatták a túlvilágról alkotott véleményét.

A legtöbb tudós szerint a halál a vég – nincs mennyország, csak az élet lezárása. De mi van akkor, ha mégis van valami utána? Dr. Eben Alexander, a Harvard Medical School egyik vezető idegsebésze egészen másképp gondolkodik erről, miután saját halálközeli élményen ment keresztül. A Mennyország térképe című könyvében azt állítja, hogy a túlvilág létezik, és van valami, ami mindent túlél: a szeretet.

Dr. Eben Alexander, aki sokáig szkeptikus volt a túlvilággal kapcsolatban, elmesélte, hogy egy súlyos agyhártyagyulladás következtében kómába esett, és ekkor tapasztalta meg a túlvilágot.

Korábban azt hittem, hogy a halál utáni élet csak illúzió.

De miután átléptem a határt, megértettem, hogy van valami sokkal mélyebb – a szeretet az, ami megmarad” – mesélte a doktor egy interjúban.

A szakember azt is elmondta, hogy a tudomány még nem képes megmagyarázni az ilyen spirituális jelenségeket.

A tudomány rossz eszközöket használ a mérésekhez, és még nagyon messze vagyunk attól, hogy megértsük a túlvilágot

– tette hozzá.

Dr. Eben Alexander a könyvében megosztott egy különös történetet Donról, egy gyászoló férjről, aki felesége, Lorraine halála után egy pompás királylepkét – egy élénk narancssárga-fekete pillangót, amely Észak-Amerikában őshonos – látott többször is a kertjében. Mintha Lorraine lelke tért volna vissza a pillangó formájában.

„Kezdtem hinni, hogy a feleségem pillangóként jött vissza hozzám. Ez volt az első lépés a hit és a lelki béke felé” – mesélte Don, akinek azóta teljesen megváltozott a túlvilágról alkotott nézete.

Dr. Eben Alexander szerint az ilyen történetek nem egyszerű véletlenek. „Hiszem, hogy ezek a jelek nem csupán intuícióból fakadnak – a szeretteink valóban visszatérnek, de nem feltétlenül olyan formában, ahogyan azt várnánk” – mondta.

A doktor úgy véli, hogy a halálközeli élmények rendkívüli betekintést nyújtanak abba, hogy mi vár ránk a túlvilágon.

Az élményeim során nem emberi alakomban voltam,

hanem egy tudatosság foltjaként léteztem, egy pillangó szárnyán ülve” – osztotta meg Dr. Eben Alexander, aki azóta hisz abban, hogy a szeretet az, ami mindent áthidal, még a halálon túl is.

(Borítókép: Dr. Eben Alexander, a híres agysebész. Fotó: Getty Images)