Drámai felvételek láttak napvilágot arról a pillanatról, amikor egy kína férfi Kína keleti részén, Anhui tartományban túrázás közben megcsúszott és majdnem lezuhant egy meredek hegyről.

A 42 éves Yang Meng nevű férfi a Fanzengjian-hegységben túrázott, amikor megállíthatatlanul csúszni kezdett egy meredek lejtőn, és mindezt rögzítette 360 fokos kamerája. A közeli felvételen látszik, ahogy hatalmas sebességgel megindul lefelé az esőtől vizes lejtőn, mielőtt egy fa megállítja a zuhanást és megmenti az életét.

„Éreztem, hogy egyáltalán nem tudok felállni, és egyre gyorsabban csúszok, ekkor döbbentem rá, hogy le fogok zuhanni egy szikláról” - mondta a CNN-nek. „Amikor a fának ütköztem, olyan volt, mintha egy nagy szikla csapódott volna be. Arra gondoltam, hogy nem lehetek halott."

Yang elmondta, hogy nem sérült meg súlyosan a zuhanásban. „Nagyrészt sértetlenül megúsztam, csak egy kis karcolás van a bal kezemen és egy kis vágás a combomon” – mesélte, és hozzátette, az eset hatására mélyebben elgondolkodott az élet értelmén.

„Az élet nagyon rövid, ezért minden napot meg kell becsülnünk. Nem hagyom, hogy ez az incidens visszatartson. Ha valami, akkor ez arra ösztönöz, hogy még jobban felfedezzem a világot.”  

(CNN/TMZ)

(Borítókép: túrázó egy szikla tetején. Illusztráció: Getty Images)