A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya nem akart hinni a fülének, amikor más csapatok ajánlatokkal bombázták.

Marco Rossi tagadja, hogy az elmúlt hónapokban akár egyszer is eszébe jutott volna a lemondás gondolata, de azt elismerte, hogy korábban kapott egészen hihetetlen ajánlatokat is más csapatoktól.

„Ha én döntöm el, hogy menjek vagy maradjak, akkor nem szeretnék olyankor lelépni, amikor leszálló ágba került a csapat, amikor nincs a csúcson. Mert ne szépítsük, most nem vagyunk a csúcson. És nem akarom cserben hagyni a válogatottat. Különben is, 2025 végéig szól a szerződésem, a világbajnoki selejtezők végéig” – mondta a szövetségi kapitány az Indexnek adott interjújában. Nem sokkal később arra is választ adott, hogy a közelmúltban milyen konkrét megkeresései voltak már csapatoktól: 

„Nem is egy. Sokkal, de sokkal magasabb fizetésért, mint amennyit most keresek a válogatottnál. Legyünk konkrétak: kétszer is visszautasítottam, hogy egyáltalán leüljek tárgyalni egy Premier League-klub tulajdonosával. Nem egy azerbajdzsáni, hanem egy angol PL-klub tulajdonosával. El sem mentem a találkozóra. Sőt, a második esetben már az összeget is említették, amitől majd hanyatt estem, de akkor sem mentem el. És akkor még nem is említettem a szaúdi és az emírségekből érkező ajánlatokat.

Annyit kínáltak, hogy még a gyerekeimnek sem kellett volna dolgozniuk életük végéig, ha aláírok.

Nekem azonban itt a helyem, a magyar válogatottnál!”

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Szollár Zsófi/Index)