A fiatal nő olyan betegséggel küzd, ami miatt csak kétféle ételt fogyaszthat, és ha bármi más érintkezik a szájával, életveszélyes allergiás reakciót vált ki. Így komoly veszélyben van, ha valaki megcsókolja.

Nagyon komoly előkészületeket és odafigyelést igényel egy férfi részéről, ha intim közelségbe szeretne kerülni a Bostonban élő Caroline Cray Quinn-nel. A nő ugyanis olyan súlyos betegségekben szenved, hogy már egy csók is halálos lehet számára.

Quinn egyrészt nagyon komoly ételallergiával küzd, illetve az úgynevezett Masztocita Aktivációs Szindrómában (MCAS) szenved. Emiatt a szervezete a legtöbb anyagot tévesen allergénként azonosítja, a zab és a hipoallergén tápszer kivételével. Ha bármi mással érintkezik, komoly tüneteket tapasztal, mint duzzadást, légszomjat, csalánkiütést, hasmenést, hányást, amelyek akár életveszélyes anafilaxiás sokkhoz is vezethetnek.

Így aztán a fiatal nőnek nagyon komoly szabályokat kellett felállítania az iránta érdeklődő férfiak számára, ezekről egy TikTok videóban számolt be.

@carolinecray2 Replying to @j Herz My rules for smooching! 💋 #mcas #mastcellactivationsyndrome #mcad #mastcellactivationdisorder #foodallergyawareness #chronicillnessawareness #chronicillnesswarrior #chronicillness ♬ original sound - CarolineCray2

A 3 fő szabály a következő:

  • A férfi 24 órával a csók előtt már nem fogyaszthat semennyit abból a 6 féle ételből, ami Quinn szervezetében anafilaxiás reakciót válthat ki. Ezek a földimogyoró, diófélék, szezám, kivi, mustár vagy tengeri állatok.
  • Három órával a csók előtt már semmit sem ehet.
  • Csók előtt mindenképpen meg kell mosnia a fogát.

Ha ezek közül egy is kimarad, a következmények halálosak lehetnek a szőkeség számára.

Quinn 2017-ben tudta meg, hogy ebben a súlyos betegségben szenved, ám úgy döntött, az állandó életveszély és a rossz kilátásai ellenére inkább élvezni fogja az életet.

„Az állapotom sok kellemetlen és életveszélyes tünettel jár, ezért a fellángolások elkerülése érdekében kerülöm a kiváltó okokat, mint az ételeken kívül az állati szőr, a penész, a por, a meleg és bizonyos szagok" – mondja a fiatal lány, aki nincs egyedül ezzel a különös betegséggel. Szakemberek szerint nagyjából minden hatodik embernél – köztük olyan A-listás énekesnőknél, mint Billie Eilish és Halsey – diagnosztizálják a hízósejtes betegség valamelyik formáját, amelyek közül a leggyakoribb az MCAS.  

(NyPost)

(Borítókép: elutasított csók. Illusztráció: Getty Images)