Friss hír érkezett a rákbeteg III. Károly király állapotáról. A palota azt közölte, egy időre szüneteltetik az uralkodó kemoterápiás kezeléseit.

III. Károly királyról idén februárban derült ki, hogy rákbetegséggel küzd, miután prosztata gondok miatt kórházi műtétre szorult. Bár a palota azóta sem tisztázta, hogy pontosan milyen típusú daganatos betegséget diagnosztizáltak az uralkodónál, az állapotáról az elmúlt nyolc hónapban folyamatosan érkeztek hírek. Idővel a feladataihoz is sikerült visszatérnie, sőt a nyilvánosság előtt is többször szerepelt már. Ennek ellenére a kemoterápiás kezelései a mai napig folynak, ám a legfrissebb hírek szerint egy időre az orvosai szüneteltetni fogják azokat.

A DailyMail információi szerint III. Károly király és Kamilla királyné Ausztráliába látogat, a kezeléseket pedig az utazás idejére, 11 napra függesztik fel.

„Nem igazán lassított a körülötte lévők tiltakozása ellenére sem, de fontos volt számára, hogy látható maradjon. Már a kezelések alatt is arra törekedett, hogy minden adott legyen ahhoz, hogy teljes munkaidőben visszatérhessen. Most a dolgok nagyon pozitív irányba haladnak, ami lehetővé tette számára, hogy hosszú távú terveket készítsen” – mondta az uralkodóról egy bennfentes.

(Borítókép: III. Károly király. Fotó: Getty Images)