Egy stewardess elmesélte, mi történt az iPhone-jával, amikor a zsebéből a repülőgép vécéjébe csúszott. Annyi biztos, hogy nem egy gusztusos történet.

„Más is félt már attól, hogy beleejti a telefonját egy repülőgép vécéjébe, majd lehúzza, és örökre elveszíti?” – kérdezte Ally Case, az American Airlines személyzetének tagja 160 000 TikTok-követőjétől.

Nem véletlenül, ugyanis a légiutaskísérővel megtörtént, ami valószínűleg többeknek is a rémálma. A zsebekből vécékbe pottyanó telefonok soha nem jelentenek jót, de amíg egy hagyományos toalettből egy kis szerencsével még vissza lehet nyerni a készüléket, tízezer méter magasban a vécé tartalma örökre távozik a légkörbe. Vagy mégsem.

Case TikTok videójában elmesélte, hogy miután zsebéből a gép vécéjébe csúszott a telefonja, biztos volt benne, hogy többet nem látja, amikor meghallotta a jellegzetesen hangos, sivító öblítéshangot. Ám legnagyobb meglepetésére a telefon továbbra is a csészében maradt. 

„A legtöbb telefon, például az iPhone 15 Pro, ami nekem van, túl nagy ahhoz, hogy beférjen egy repülőgép WC-jének lyukába” – mondja a stewardess. „Jött az az ijesztő hang, de a telefonomat nem lehetett leszívni, mert túl nagy volt.”

@allycase1 A lifelong fear that finally came true #flightattendant #travelinfo #airplanes #airplane #themoreyouknow ♬ original sound - Ally Case

„Szóval a jó hír az, hogy nem fogod elveszíteni a telefonodat” – magyarázza az égi szakértő. „A rossz hír az, hogy szívás a takarítása.”

A nyilvános vécék között talán egy repülőgép toalettje a legdurvább kosz és fertőzöttség szempontjából, különösen egy hosszú úton. Ezért Case azt javasolja, hogy ilyen esetben érdemes az összes lehetséges fertőtlenítő szert bevetni, hogy a telefont újra használhatóvá tegyük.

(NyPost)

(Borítókép: mellékhelyiség egy repülőgépen. Illusztráció: Getty Images)