Az antiszociális személyiségzavarral diagnosztizált lány egy videóban osztotta meg az öt legfontosabb jelet, ami alapján fel lehet ismerni egy pszichopatát.

Vic Path tartalomkészítő – aki online platformján az antiszociális személyiségzavaról oszt meg információkat  – elárulta, mire kell figyelnünk, ha szeretnénk kiszúrni a környezetünkben egy pszichopatát. 

A pszichopaták jellemzően az antiszociális személyiségzavar súlyos formájával rendelkeznek, amelyet impulzív, felelőtlen és gyakran bűnözői magatartás jellemez. Ezért fontos, mondja TikTok oldalán Path, hogy odafigyeljünk a környezetünkre, és észrevegyük a jeleket, amelyek elárulják őket. Ebből ötöt meg is osztott követőivel. 

1. jel: Ha minden idegennel feltűnően kedves

„A pszichopaták rendkívül manipulatív emberek" – mondja Path. „Az első módja, hogy kiszúrjon egy pszichopatát, ha ismer valakit, aki rendkívül bájos, különösen, amikor először találkozik valakivel."  Ha valaki feltűnően kedves minden új emberrel, akivel találkozik, ám ez a kedvesség az idő haladtával leolvad róla, akkor szerinte érdemes gyanakodni, hogy pszichopatával van dolgunk.

2. jel: Ha neki minden sikerül

„A második módja annak, hogy felismerje, a barátja pszichopata, ha vele folyton jó dolgok történnek. Ez azért van, mert a pszichopaták mindig mindent a saját javukra manipulálnak maguk körül” – magyarázza a TikToker. „Így vagy úgy, de mindig megkapják, amit akarnak, és ezt ők érik el, még ha nekünk fel sem tűnik" – teszi hozzá.

@victhepath Knowing somebody with these traits doesn’t necessarily mean they’re a psychopath, but if you know someone will ALL these traits👀 #psychopath #psychopathy #psychpathyspectrum #howtospotapsychopath #femalepsychopath #chroniclesofapsychopath #highfunctioningpsychopath #antisocialpersonalitydisorder #aspdawareness #psychopathdiary ♬ original sound - Vic Path

3. jel: Ha képtelen hosszú távú barátságra

„Ha úgy tűnik, hogy mindig új emberekre akaszkodnak, és nincsenek gyerekkori barátságaik, akkor ez egy nagyon vörös lámpa. A pszichopatáknak nehézséget okoz a hosszú távú kapcsolatok fenntartása, mert a bájuk idővel lecseng, ráadásul idővel egyre kevesen hasznot tudnak húzni egy barátból, ezért tovább állnak" – magyarázza Path.

4. jel: Ha párkapcsolatról párkapcsolatra ugrál

„A pszichopaták könnyen elunják magukat, ezért szeretik emberekkel körülvenni magukat, és velük eltölteni az időt. Ám mivel képtelenek igazi mély kapcsolatot kialakítani, sem barátként, sem szerelmi partnerként, hajlamosak nagyon gyorsan egyik romantikus kapcsolatról a másikra váltani” - mondja a TikToker.

5. jel: Mindenkiről mindent tudnak, de róluk alig lehet valamit tudni

Path szerint: „Ők soha nem kérnek mástól tanácsot. Úgy tűnik, mintha alig lennének problémáik, és soha nem hallani az életük eseményeiről vagy a múltjukról. A pszichopaták szeretnek információkat gyűjteni a körülöttük lévő emberekről, de nem szívesen adnak ki információkat magukról, mert pontosan tudják, hogyan lehet ezeket az információkat felhasználni  manupulációra. megértik, hogy mások hogyan tudják manipulálni őket az alapján, hogy milyen információkkal rendelkeznek. „Tehát egy pszichopata nagyon titkolózik az életéről, vagy sokat hazudik az életéről. „De mindent tudni fognak rólad, és képesek lesznek megoldani minden problémádat.” 

(LadBible)

(Borítókép: ijesztő férfi maszkban. Illusztráció: Getty Images)