Ma jelentette be az angol labdarúgó-szövetség (FA), hogy Thomas Tuchel lett a válogatott új szövetségi kapitánya. A német szakember munkáját azonban a vártakkal ellentétben ezúttal nem Lőw Zsolt fogja segíteni másodedzőként.

Thomas Tuchel lett az angol válogatott szövetségi kapitánya. Lőw Zsolt ezúttal nem tagja a német szakember stábjának, pedig korábban a PSG-nél, a Chelsea-nél és a Bayern Münchennél is együtt dolgoztak. Közösen Bajnokok Ligáját is nyertek már a Chelsea-vel. 

Az angol válogatottnak ritkán volt külföldi vezetőedzője a kezdetek óta, Tuchel mindössze a negyedik nem brit szövetségi kapitány. A Lőw Zsolttal kapcsolatos döntés hátterében vélhetően ez áll, hiszen  az 51 éves Tuchel másodedzője a válogatottban az angol Anthony Barry lesz – korábban mellesleg ő is a Bayern Münchennél dolgozott a német edzővel.

„Az Angol Labdarúgó Szövetség szerda délelőtt bejelentette, hogy Thomas Tuchel veszi át a válogatott irányítását. Az élet úgy hozta, hogy hat évnyi eredményes közös munka, valamint az együtt megélt sikerek és élmények után ezúttal nem tartok vele. Ennél többet egyelőre nem szeretnék ezzel kapcsolatban mondani, meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő.” – nyilatkozta Lőw Zsolt az m4sport.hu-nak. 

(Borítókép: Thomas Tuchel és Lőw Zsolt. Fotó: Matthew Ashton - AMA/Getty)