A férfi élete nagy álmát teljesítette be, hogy siklóernyővel felrepüljön a piramisok fölé, ám egy nagyon furcsa élménnyel is gazdagodott.

A gízai nagy piramis, az ókori világ hét csodája közül a legrégebbi látványoság, ami 146,6 méter magas volt, de az évezredek során 138,5 méteres magasságra erodálódott. Azért így sem alacsony. Nem véletlen, hogy népszerű, évente 14 millió turista látogat el a helyszínre, és nem mindenki elégszik meg azzal, hogy a földről felfele nézve csodálja a piramist.

Marshall Mosher, egy magát „kalandsportolóként” és üzletemberként aposztrofáló férfi motoros siklóernyővel szállt az építmény fölé, és egy kamerával is rögzítette a látványt, hogy megoszthassa 280 ezer kövezőjével.

„A gízai nagy piramisok felett siklóernyőzni ma szürreális emlékeztető volt arra, nem létezik elérhetetlen álom” – írta posztjához. Ám nem ez volt a legemlékezetesebb pillanata a repülésének, ugyanis valami olyasmit vett észre a magasból, ami először el sem akart hinni. 

Egy kutyát, ami a piramis legtetején szaladgált.

Az állat felbukkanása nem csak őt, de a követőit is meglepte, így a videót már közel 23 millióan látták. Sok kommentelő úgy vélte, hogy az állat nem lehet más, csak Anubisz – a halál, a mumifikálás és a balzsamozás istene.

Végül a megoldás sokkal kevésbé misztikus lett, ugyanis kiderült, hogy a piramisok körül nem is egy kutya él, amelyek ügyesen közlekednek fel és le a hatalmas építményeken.

Sőt, egy következő videóban Mosher meg is mutatta a híres ebet, amint épp leereszkedik, na nem az alvilágba, hanem a turisták közé.

(LadBible)

(Borítókép: siklóernyős egy piramis felett. Illusztráció: Getty Images)