Egy kétgyermekes anya kevesebb mint egy év alatt látványosan átalakult, miután 58 kilót fogyott két egyszerű változtatással.

Lori Jerisha, egy 47 éves kétgyermekes anya, elképesztő változáson ment keresztül kevesebb mint egy év alatt. A súlya már elérte a 95 kilót, és amikor tavaly egy koncertre tartott, ráébredt, hogy ideje változtatni. „Alig bírtam a parkolóból felsétálni a stadionhoz, közben folyton meg kellett állnom pihenni, és arra kértem a lányomat, hogy várjon meg” – emlékezett vissza Jerisha a TODAY.com-nak.

A súlygyarapodása nemcsak a külsején hagyott nyomot, hanem komoly egészségügyi problémákat is okozott. Magas vérnyomás, emelkedett koleszterinszint, savas reflux kínozta, és alvás közbeni légzéskimaradás miatt speciális légzőkészülékre (CPAP gép) volt szüksége. Jerisha azonban nem akarta, hogy ez így maradjon, és eldöntötte, hogy változtat az életmódján.

Két módszer, amivel 26 kilót adott le

Jerisha két egyszerű, de hatásos változtatást vezetett be az életébe. Az első a rendszeres séta volt. Eleinte csak a háztömb körül sétált, de hamar rákapott, és most hetente három-hat alkalommal körülbelül 5 kilométert gyalogol.

Beteszem a kedvenc zenéimet, felteszem a fülhallgatót, és csak sétálok. Ez lett az én saját időm

– mesélte Jerisha.

A másik jelentős változás az étkezési szokásaiban történt. Elkezdett egy kalóriaszámláló alkalmazást használni, ami segített figyelemmel kísérni az étkezéseit. Csökkentette a tejtermékek fogyasztását, teljesen elhagyta az éttermi ételeket, és inkább otthon, zöldségekben gazdag ételeket készített.

Jerisha kevesebb mint egy év alatt 26 kilót fogyott, és ezzel teljesen megváltozott az élete. Már nem kell a plusz méretű ruhákat keresnie, és élvezi, hogy energikusabb, mint valaha.

Légszomj nélkül tudok felmenni a lépcsőn,

és a szennyes kosár cipelése sem jelent már problémát” – mondta mosolyogva.

A férje, Tony, aki kezdetben nem hitte, hogy a séta elegendő lesz a fogyáshoz, most már maga is rendszeresen sétál Jerishával, és ő is 25 kilótól szabadult meg.

Jerisha új célja, hogy képes legyen lefutni másfél kilométert, amit gyerekkorában sosem tudott elérni.

(Borítókép: