Az ohiói nő nyaralásról érkezett haza, amikor a kutyája örömében megnyalta a kezét. A bőrén azonban volt egy seb, és olyan fertőzést kapott, ami az egész életét tönkretette.

Amikor az ohiói Marie Trainer hazatért egy trópusi nyaralásról, nem is sejtette, hogy élete örökre megváltozik. A nőt imádott kutyája is óriási örömmel fogadta, és hatalmas puszikat nyalt gazdájára, aki a nagy boldogságban meg is feledkezett a kézfején található apró vágásról. 

A következő négy napban Trainer egyre rosszabbul érezte magát, végül férje bevitte a helyi kórházba kivizsgálásra. Ám mire orvosi kezekbe került, a nő kómába esett. A későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy egy ritka, de nagyon veszélyes baktérium, az úgynevezett capnocytophaga canimorsus támadta meg a szervezetét.

Ez baktérium általában a kutyák és macskák nyálában található, és ha emberi szervezetbe kerül, ritka, de akár halálos kimenetelű fertőzést okozhat, aminek szövődményei a szepszis, szívroham, veseelégtelenség, súlyos vérrögök és üszkösödés.

Trainer esetében a szakemberek szerint egyértelműen kutyája nyálával került a kezén lévő sebbe, így a szervezetébe a kórokozó. Amikor a nő napokkal később magához tért a kórházban, szembesülnie kellett azzal, hogy mindkét lábát és karját amputálták. 

A brutális beavatkozás elkerülhetetlen volt, mivel a baktériumok miatt több vérrög is kialakult a végtagjaiban, és ezek elhaltak.  „A betegség nagyon gyorsan terjedt, a kezei és lábai feketévé váltak” – mondta Dr. Ajay Seth, Trainer kezelőorvosa. Eredetileg mind a négy végtagját teljesen, a törzsnél akarták eltávolítani, ám Dr. Seth azonban eltökélte, hogy a lehető legtöbbet megmenti, hogy a nő protéziseket használhasson. Végül mindkét lábát a térde fölött, a kezeit pedig a csukló felett sikerült megmenteni.

Trainer az elmúlt években hosszú gyógyulási és rehabilitációs folyamaton ment keresztül, ám orvosa szerint is hihetetlenül messzire jutott ahhoz képest, mit jósoltak neki annak idején a kórházban.

„A járás megtanulása volt a legnehezebb, de jól vagyok" – mondja az ohiói nő, aki modern protézisek segítségével már kertészkedni, és rajzolni is tud. Ami pedig a kutyáját illeti, azt mondja, soha nem hibáztatta, és azóta is nagyon szereti.

(LadBible)

(Borítókép: emberi kezet megnyaló kutya. Illusztráció: Getty Images)