A fiatal ápolónő hónapokon át szenvedett nagyon komoly székrekedéssel, és bár mindent megpróbált, hogy enyhítse a tüneteit, végül hátborzongató dolog történt vele.

A székrekedés gyakori állapot, amely számos okból jelentkezhet, ám a 21 éves Courtney Ingham története nagyon messze áll a természetestől, sokkal inkább egy horrorfilmbe való. Azért is osztotta meg a történetét, hogy felhívja a figyelmet rá, ha valakinek ilyen jellegű problémái vannak hosszabb időn keresztül, vegye komolyan a tüneteket és forduljon orvoshoz.

A Durham megyei Newton Aycliffe-ből származó gondozónő bélproblémái egészen extrém méreteket öltöttek, ugyanis a nő mindössze 3 hetente tudott kínkeservesen üríteni némi székletet, bármivel próbálkozott. Hiába szedett naponta hashajtókat, növelte a rostbevitelt és ivott kávét, egyszerűen semmi nem segített.

Természetesen egyre komolyabb hasfájást is tapasztalt, állandóan felpuffadt, és végül a hasa már akkora volt, mint egy 9 hónapos terhes nőnek.

A tünetek már nyolc hónapja fennálltak, amikor egy nap, ahogy ismét erőlködött a vécén, egy furcsa, pukkanó hangot hallott, hatalmas fájdalmat érzett, majd észrevette, hogy vérzik. Amikor jobban megvizsgálta altestét, hátborzongató felismerést tett. 

„Erőlködés közben olyan érzés volt, mintha valamit kinyomtam volna. Arra gondoltam, hogy ilyen lehet a szülés...Éreztem, hogy van ott valami, letöröltem, de csak vért láttam" – idézi fel a rettenetes pillanatot.

Így aztán leguggoltam, csináltam egy fotót, és láttam, hogy a belső részeim kifordultak.

Természetesen a fiatal nő azonnal a sürgősségire rohant, ahol végbél előeséssel diagnosztizálták, majd altatásban helyrehozták a problémát, és a belei tartalmát is eltávolították. A záróizma azonban nem volt képes megfelelően működni, amit az orvosok Botox-injekcióval próbáltak korrigálni, ám sikertelenül. Ingham legnagyobb ijedtségére a szakemberek most azt fontolgatják, hogy sztómazsákot kap, miközben a szorulás eredeti okát még mindig nem sikerült felderíteni.

IBS-re és Crohn-betegségre is megvizsgálták, de még nem kapta meg az eredményeket, azóta beutalták egy specialistához, viszont csak decemberre kapott időpontot.

(LadBible)

(Borítókép: Courtney Ingham. Fotó: Northfoto)