Amikor egy felbontott borosüvegbe visszahelyezzük a dugót, valójában több levegőt juttatunk az italhoz, ez pedig jelentősen ronthatja annak ízvilágát. A TikTokon @confidenceuncorked néven ismert borszakértő célul tűzte ki, hogy megoldást kínáljon a kinyitott palackok tartalmának frissességének megőrzésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy a dugó eltávolítását követően a bor azonnal kapcsolatba lép az oxigénnel, ezzel átalakítja a bor szerkezetét, ami pozitív, de negatív változást is hozhat – például könnyedén oxidálhatja az italt. A Harvard és a Washingtoni Állami Egyetem is egyetért, hogy a vörösbor segít a fogyásban.
Kutatások bizonyítják, az esti borozgatás segíthet a fogyásban
Ahhoz, hogy csökkentse az oxigén arányát, egy igencsak hétköznapi tárgyat említ a borász, ugyanis szerinte csak egy befőttesüvegre van szükség:
„Mindössze annyit kell tenni, hogy fogjuk a maradék bort,
és beleöntjük a befőttesüvegbe vagy bármilyen, légmentesen záródó edénybe”
A javaslata hatalmasat ment a platformon, több mint 205 ezer kedvelést és 2900 kommentet generált. A legtöbb kommentelő szerint zseniális az ötlet, miközben végtelenül egyszerű is.
(Roadster)
(Borítókép: Felnyitott bor kitöltve két pohárba. Illusztráció: jean meyntjens/Getty)