Egy szakértő szerint kifejezetten tilos újra bedugaszolni a már kinyitott borospalackot. Helyette egy egyszerű trükköt ajánl a bor minőségének megtartására.

Amikor egy felbontott borosüvegbe visszahelyezzük a dugót, valójában több levegőt juttatunk az italhoz, ez pedig jelentősen ronthatja annak ízvilágát. A TikTokon @confidenceuncorked néven ismert borszakértő célul tűzte ki, hogy megoldást kínáljon a kinyitott palackok tartalmának frissességének megőrzésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy a dugó eltávolítását követően a bor azonnal kapcsolatba lép az oxigénnel, ezzel átalakítja a bor szerkezetét, ami pozitív, de negatív változást is hozhat – például könnyedén oxidálhatja az italt.

Ahhoz, hogy csökkentse az oxigén arányát, egy igencsak hétköznapi tárgyat említ a borász, ugyanis szerinte csak egy befőttesüvegre van szükség: 

„Mindössze annyit kell tenni, hogy fogjuk a maradék bort,

és beleöntjük a befőttesüvegbe vagy bármilyen, légmentesen záródó edénybe”

A javaslata hatalmasat ment a platformon, több mint 205 ezer kedvelést és 2900 kommentet generált. A legtöbb kommentelő szerint zseniális az ötlet, miközben végtelenül egyszerű is. 

Watch on TikTok

(Roadster)

(Borítókép: Felnyitott bor kitöltve két pohárba. Illusztráció: jean meyntjens/Getty)