Egy angol író, Kingsley Amis arra esküdött, hogy úgy kell fogyni, hogy közben nem csökkentjük az alkoholfogyasztást. Bár az író inkább volt ismert alkoholizmusáról, mintsem karcsú alakjáról, de úgy néz ki, hogy halála után hetven évvel részben igaza lett.

Két, egymástól teljesen független tanulmány is kimondta, hogy

két pohár vörösbor lefekvés előtt valóban segíthet a fogyásban.

A Harvard és a Washingtoni Állami Egyetem különálló kutatásaiból kiderül, hogy a vörösbor nemhogy semleges hatással van a fogyásra, hanem kimondottan elősegíti azt. Azt is megállapították, hogy azok a nők, akik napi két pohár bort isznak – de nem többet –, azok 70 százalékkal kisebb eséllyel lesznek túlsúlyosak, mint azok, akik nem fogyasztanak bort.

A Delicious szerint a kutatók megállapították, hogy a vörösbor egyfajta mikrotápanyagot, a resveratrolt tartalmazza, amely az úgynevezett fehér zsírt bézs zsírrá alakítja át, ez utóbbit pedig sokkal könnyebb elégetni.

„A gyümölcsökben található polifenolok, köztük a resveratrol, növelik a génexpressziót, amely fokozza az étkezési zsírok oxidációját, így a szervezet nem lesz túlterhelt. A fehér zsírt bézs zsírrá alakítják át, amely a lipideket hő formájában égeti el, segítve a szervezet egyensúlyban tartását, illetve megelőzve az elhízást és az anyagcserezavarokat” – magyarázta el Min Du, a kutatás egyik résztvevője és hozzátette, hogy az áfonya, az eper, a málna, az alma és – nem utolsó sorban – a szőlő is gazdag ebben az összetevőben.

Ettől függetlenül a bézs zsír elégetéséhez is szükség van testmozgásra, tehát a bor csak elősegíti a fogyókúrát, semmiképpen sem helyettesíti azt.

(Delicious)

(Borítókép: Bort ivó férfi. Fotó: GettyImages)