A klasszikus magyar húsleves a 77. helyre került a TasteAtlas TOP 100-as listáján, amelyet 367 000 felhasználói értékelés alapján állítottak össze, figyelembe véve az autentikus recepteket, hagyományokat és a világ minden tájáról érkező gasztrorajongók visszajelzéseit.

Dobogós helyezettek
A TasteAtlas listájának élére idén a kolumbiai Lechona került – egy töltött, egészben sült malac, amelyet ünnepi alkalmakkor fogyasztanak. Második helyen a világhírű olasz Pizza Napoletana, a harmadikon pedig a brazil Picanha végzett.
Magyar siker
Hatalmas elismerés, hogy Magyarország is szerepel a rangsorban:
a húsleves a 77. helyet szerezte meg 4,46-os értékeléssel.
Ez a hagyományos vasárnapi fogás generációk óta fontos része a magyar konyhának. Ez a helyezése megerősíti, hogy a magyar konyha nemcsak a gulyásról ismert, hanem a szívvel-lélekkel főzött, egyszerűbb ételekről is, mint például a húsleves.
(Borítókép: Húsleves. Illusztráció: Julia Nagy/Getty)