Önmagáról, szakmai elhivatottságáról, magánéletéről, valamint arról is mesél a Púdermentes legújabb részében Lékai-Kiss Ramóna, hogy milyen érzések fogják el, amikor valaki ma is Szentmihályi Zsófinak szólítja.

A Creator TV Púdermentes című műsorának legújabb epizódjában Lékai-Kiss Ramónát látja vendégül Viszkok Fruzsi és Havasi Virág. A TV2 műsorvezetője a Barátok közt Zsófijaként, 16 évesen vált ismertté, sokan a mai napig egykori karakterével azonosítják.

Nem tudom, le kell-e ezt vetkőzni egyáltalán. Tizenhat évig alakítottam a szerepet, a nézők szeme előtt nőttem fel. Nagyon sok barátot, mondhatni családtagot szereztem, amit nem cserélnék el semmire. Beköltöztünk az emberek hálószobájába, nappalijába, engem minden nap Zsófiként találkoztak a nézők. Így ha valaki még ma is Zsófinak hív az utcán, csak mosolygok és boldogan válaszolok Zsófiként. Számomra inkább az volt megdöbbentő, amikor először léptem úgy színpadra, hogy Kiss Ramóna vagyok. Van egy személyiségem, teljesen más vagyok, mint a karakter, amelyet megformáltam. És bár valóban nem zavar, hogy hozzá hasonlítgatnak, az már inkább, hogy nem tudom átkattintani az emberek fejében, hogy a karakter maga nem én vagyok

– fogalmaz a műsorban Ramóna, aki bevallása szerint ugyanaz a lány, akit 16 éves korában egy Balaton-parti lángosos előtt felfedeztek.

A férjem azért szeretett belém, mert maradtam az a veszprémi lány, aki mindig is voltam. Most is az vagyok, csak közben feleség és anya lettem, valamint elkezdtem más területeken is kipróbálni magam

– árulja el a TV2 műsorvezetője. Rossz tulajdonságai közül a késést, erényei közül pedig az igazságérzetét emeli ki.

Sokszor a kisfilm mondja, hogy elkésünk, rém kínos. Ezen folyamatosan próbálok változtatni. Szeretem az őszinte, tiszta beszédet, az igazságtalanságot viszont nagyon nem. Az ilyen helyzetekben próbálom visszafogni magam. Imádom a családomat, azért dolgozom, hogy nekik mindenük meglegyen. Nem érzem, hogy 37 éves lennék, azt érzem, hogy továbbra is egy hebrencs, bolond nőci vagyok, aki bátran feláll az asztalra egy kocsmában és végigbulizza az éjszakát, de közben szívesen elmegy egy operabálba és nagyestélyiben Hamupipőkeként vonul végig. Ha azt kérdezik, ki is vagyok, nem tudok egyetlen személyiségtípust mondani. A tornacipős és magassarkús lány is megvan bennem.

Szakmáját ugyanakkor pont azért imádja, mert bármikor valaki más bőrébe bújhat. Míg egyik alkalommal királynőt, máskor dominát varázsolnak belőle.

A férjem ennek kifejezetten örül, mert kiélhetem a női hormonjaimat, és otthon már lehetek a nyugodt, letisztult leányzó. A csillogást a munkában élvezhetem ki igazán

– fogalmaz Lékai-Kiss Ramóna. Hogy mindezen kívül életének milyen területeibe avatja még be a nézőket, a Púdermentes legújabb epizódjából kiderül!