Mindössze egy pólót és egy farmert viselt egy 24 éves egyetemista, mégis 108 alkalommal tettek rá hangosan megjegyzést a pasik mindössze 10 óra alatt. Hogy honnan tudja? Hát szépen felvette rejtett kamerával az egészet.

Shoshana Roberts nagyjából fél napig sétálgatott New York utcáin, egy kihívónak legkevésbé nevezhető fekete póló/fekete farmer kombóban, egy barátja pedig rejtett kamerával rögzítette a beszólásokat, füttyöket, és egyéb kommunikációs próbálkozásokat, amikkel férfiak kísérték az útját, írja a Daily Mail. Roberts két mikrofont tartott a kezében, hogy minden komment jól hallható legyen a felvételen.

A „Helló bébi”, „Mosolyogj” és „Legyen szép napod mellett” volt jó néhány durvább beszólás is, sőt, több férfi követte is egy ideig. Egyikük azt hajtogatta:

Nem akarsz velem beszélni? Mert csúnya vagyok? 

A kísérlet ötlete kamerázó barátjától, Rob Blisstől származik, akinek barátnője folyamatosan panaszkodott, hogy állandóan odaszólnak neki a férfiak az utcán.

 
És tényleg.
Alig telt el egy nap azóta, hogy közzétették Shoshana Roberts videóját, a Funny or Die csapata máris kifigurázta azt. A videót ide vagy a képre kattintva nézheti meg!

A videó azóta felkerült a Youtube-ra és Roberts Facebook oldalára is.

Sokkoló tapasztalat volt, hogy még az utca feléig sem jutottam, máris elkezdtek jönni a megjegyzések

– mesélte a végzős egyetemista lány. „Fogalmam sem volt, hogy ez megy, tehát nyilván egy csomószor észre sem veszem, hogy miket mondanak rám.”

A felvételt azóta az utcai erőszak ellen küzdő Hollaback! közreműködésével közszolgálati felhívásként is használják. A szervezet szerint a nők 70-90 százalékát minimum egyszer életében érik verbális utcai inzultusok.