Ki nem tart attól, hogy egyik nap becsönget a postás, de boríték helyett egy balta lesz a kezében, és húzza a lábát? A zombiapokalipszisre fel kell készülni így Halloween környékén, ezt egy brit cég is komolyan veszi: olyan erődített sufnit árulnak, amit egy élőhalotthorda se tudna átrágni. Bár azt nem tudni, repülő monitorok ellen érvényes-e a garancia.

Mióta dübörög a Walking Dead című sorozat, egyre jobban megéri zombibiztos infrastruktúrába beruházni, ezt vette észre egy szemfüles leedsi cég is. Zombie Fortification Cabin (Zombi Erődített Sufni) nevű termékük nem más mint egy zombik elleni erődített sufni. Alapból 70 ezer font (27,4 millió forint) körüli áron kapható a sufninál azért nagyobb bunker, de ha olyan extrákat is akarunk hozzá, mint a biztonsági kamerarendszer, a napelemek vagy a rohamfelszerelés, az további majdnem 21 ezer fonttal (8,2 millió forinttal) megterheli a büdzsét – írja a Daily Mail.

Természetesen van titkos vészkijárat és akár belső kertet is lehet kérni, na meg persze fegyvertárolót is, mindezt tíz év garanciával. Az meg már tényleg hab a tortán, és sok pénzt igényel, ha tűzágyút vagy lángszórós kocsit is kérünk, dehát a zombiapokalipszis esetére nem árt egy ilyen páncélos, ha elugrunk a sarki fűszereshez. 

nem enged az ostromnak

A ZFC1 kódnevű terméket direkt Halloweenkor dobták piacra, egyelőre még nem volt vásárlója, pedig viccet félretéve egy háborús vagy kaotikus övezetben élő tehetős úrnak vagy hölgynek jól jöhet egy ilyen lak. Ennek ellenére a cég honlapján már megjelentek az olvasói értékelések, többségük pozitív. Egyikük azt írta, mióta megvette a ZFC1-et, nagyobb tisztelet övezi őt a környéken, mint régen, amikor egy villamossági boltban dolgozott. Másikuk azt írja, jó lesz ez a munkanélküli – és persze egy zombival összetéveszthető – haverja ellen.

Természetesen a móka része volt, hogy egy állítólagos zombi is kommentelt: ők 28 napig ostromolták a bombabiztos házat, átvágtak az azt övező aknamezőn, néhányuk még a lángszórót is kikerülte, megpróbálták átrágni magukat a falakon, de nem sikerült, feladták.

Ross Moran, a Tiger Log Cabins 29 éves igazgatója elmondta, természetesen Amerikából már vannak komoly érdeklődök a félig poénos ötletre. A ház ötlete amúgy egy vicceskedő céges beszélgetésen pattant ki, hogy mégis milyen jó lenne elbújni, ha jön a világvége. Hozzátette, persze móka ide, vicc oda, ha valaki fizet, felépítik neki a házat. Azonban egy probléma akadhat így is Jack Sutcliffe marketingigazgató szerint:

El kéne még mondanunk azt is, amit az összes vásárlónak: nézzen körül a helyi hatóságoknál, mert minden helyen különböznek a jogszabályok, még ha a halottak kirajzása elleni védekezésre is kerül sor.