Amennyiben ön egy bűnöző, és minket a börtönből olvas, remek hírünk van: a legújabb kutatások szerint lehetséges, hogy ön nem azért tért át a sötét oldalra, mert a családja nem foglalkozott önnel gyermekkorában, hanem mert genetikai állománya a kezdetektől fogva tartalmazza a gonosz gént.

Mail Online terhes anyákat megborzongató cikkéből megtudhatjuk, hogy néhány kisbaba már eleve velejéig gonoszan születik, és ezt a svéd kutatók visszaeső, erőszakos bűnözők agyából olvasták ki.

A kutatások során megállapították, hogy valószínűleg két gonoszságért felelős gén létezik, amelyek a CDH13 és a MAOA nevekre hallgatnak, ezeket a súlyosabb, legerőszakosabb tetteket elkövetők genetikai állományában vélték felfedezni.

A Jari Tiihonen névre hallgató svéd professzor és kollégái 895 bűnöző genetikai állományát vizsgálták meg, majd az általuk elkövetett bűncselekmények szerint osztályozták őket a kisebb lopásoktól kezdve az emberölésig. A kutatók feltételezései szerint van kapcsolat a vizsgált gének megléte és az elkövetett bűncselekmény között, de főleg azoknál, akik különösen súlyos bűntényeket követtek el.

Fontos megjegyezni ugyanis, hogy az enyhébb, és erőszakkal nem feltétlenül társuló cselekedetek végrehajtói (bolti tolvajok, drogdílerek) nem minden esetben tekinthetők génállományuk áldozatainak, és erre a kontrollcsoporttal végzett vizsgálat során derült fény. A büntetlen előítéletű lakosság vizsgálatának eredményei ugyanis nem mutattak jelentősen eltérő eredményt az enyhébb bűnöket elkövető bűnözőkétől.

A világ többi táját sem kell félteni a gonoszság kutatásától: egy német agykutató szerint nemhogy gonosz gén, de a gonosz folt is árulkodik a rosszaságról a gonosztevők testébe, ez a röntgenfelvételeken úgy vehető észre, hogy a delikvensek agyának középső lebenyének részén nem található semmi, illetve mégis: a gyilkosok, erőszaktevők és a rablók esetében ez

az agy azon szeglete, ahol maga az ördög lakozik.

A nemes egyszerűséggel csak 'sötét anyag'-nak nevezett folt felfedezésre akkor került sor, amikor a vizsgált bűnözőknek filmet vetítettek, miközben az agyuknak azt a részét vizsgálták, ahol normális esetben a részvét és a szomorúság érzésének kellene létrejönnie: azt tapasztalták, hogy a gazfickók agyában ilyenkor semmi nem történik.

A német tudósok szerint az is előfordulhat, hogy valakiből egy agytumor vagy agysérülés miatt lesz potenciális bűnöző, őket viszont egy műtéttel könnyedén vissza lehetne alakítani 'normálissá', akárcsak egy ütéstől amnéziát szerző rajzfilmfigurát, akinek csak még egyszer be kell ütnie a fejét ahhoz, hogy visszanyerje emlékezetét.

Egy nap talán agyműtő gyárak hozzák el a világbékét kis világunkba, amely így minden ember, így ezzel együtt ön, a minket börtönből olvasó bűnöző számára is szabad lehet!