Egy 51 éves buszsofőr, Andrew Holland megrázó története akkor kezdődött el néhány évvel ezelőtt, amikor az interneten valaki csak úgy heccből elküldött neki egy videót, amin egy tigrisruhába öltözött férfi közösül egy nővel. A férfi a videót gusztustalannak ítélte, de sajnos elfelejtette letörölni a számítógépéről, így történhetett, hogy a rendőrség a férfit a számítógépe lefoglalása után letartóztatta, mert azt hitték, a videóban valóban egy igazi tigrist kínoznak, az ilyen perverz videók birtoklása pedig bűncselekménynek minősül – írja a New York Daily News.

A férfi a letartóztatás után fél éven keresztül csak óvadék ellenében lehetett szabadlábon, de a megpróbáltatásai még csak ezzel kezdődtek. Több mint egy évig nem láthatta kislányát, munkáját elveszítette, és még a szülővárosát is el kellett hagynia, folyamatosan zaklatták, és a megélt stressz következtében egy kisebb szívrohamot is elszenvedett.

Az eredeti ügyet 2009-ben ejtették, nagyjából az egész kibontakozása után néhány hónappal, amikor is az ügyben nyomozó illetékesek a videófelvételt újra megtekintették, majd figyelmesek lettek arra, hogy a videóban szereplő, tigrisnek vélt élőlény közösülés közben néha igen hangosan és igen emberi hangon kiáltozik – tehát nem állat, csak egy állatjelmezbe öltözött ember.

A férfi ellen természetesen azonnal ejtették az összes vádat, de ő képtelen elfelejteni azt, amit vele tettek. A mai napig azért küzd, hogy módosítsák a törvényeket, hogy senki se kerülhessen bajba csak azért, mert valakitől kap valami hülyeséget levélben. Andrew Holland ügyvédei készek arra, hogy a Legfelsőbb Bíróságig vigyék az ügyet, ha az kell ahhoz, hogy kimondják: nem megfelelőek a jelenlegi törvények.