Egy percig sem kell tovább aggódnia, ha hatalmas pattanás nőtt a fejére, de nem meri kinyomni, mert bűntudata lenne, amiért megszegi édesanyja gyermekkori jó tanácsait a pattanásokkal, és az utánuk maradó hegekkel kapcsolatban, hiszen a Daily Mail újabb kínzó terhet vett le az emberiség válláról. Remekül illusztrált cikkükből kiderül, hogy a témában kutató orvosok szerint

a legjobb ötlet, ha pattanásainkat egy tűvel lékeljük meg. 

Soha ne nyomkodjuk, mert onnantól nem fogjuk megállni, hogy piszkáljuk” – hozza fel a vitathatatlan érvet egy témában jártas orvos, Dr. Mehmet Oz, aki nemrégiben az Oprah Winfrey show-ban járt, és olyanokat mondott, hogy ötből egy ember pattanásnyomkodási kényszerben szenved, valamint legtöbbjük a lehető legártalmasabb módon hódol szenvedélyének. Ezt a módszert ön is biztosan ismeri és használja: arról van szó, amikor a pattanást két ujjunkkal közrefogva próbáljuk kinyomni.

Ez a cselekedet káros, fájdalmas, és igen gyakran eltüntethetetlen hegeket okozunk vele magunknak, de Dr. Oz szerencsére szemléltette egy csodaszép pattanásmodellen, hogyan kell szakszerűen és fájdalommentesen kinyomni egy pattanást, a képeket az eredeti cikkre kattintva megnézheti, mi inkább nem akartuk illusztrálni a dolgot. Az ő tanácsai és személyes elképzeléseink alapján pontokba szedtük önnek, mit kell tennie, ha az élet úgy dönt, jókora pattanással vonja el a figyelmet az ön tetszetős arcvonásairól.

Íme:

A MÓDSZER
  1. Piszkos ujjainak használata helyett sterilizáljon egy tűt: törölje át alkohollal vagy mártsa meg egy öngyújtó lángjában pár másodpercig. Ez azért kell, hogy ne juttassunk még több baktériumot a nyílt sebnek minősülő felsértett pattanásba.
  2. Helyezze a tűt a bőrével párhuzamos helyzetbe, és illessze a pattanásnak nevezett dombocska falához. A párhuzamos irány elsajátítása nagyon fontos, mert ha egy függőleges döféssel szúrjuk le az ádáz pattanást, szintén azt érjük el, hogy a bőr mélyebb, élő rétegei károsulnak
  3. Jelentős lelki erő segítségével óvatosan lyukassza át a pattanást a fehér részen, majd tolja addig, amíg az ki nem látszik a pattanás másik végén. Szerencsés esetben ilyenkor már magától is ömlik a fehér cucc!
  4. Lelki erejének másik részletével óvatosan távolítsa el bőrétől a tűt. Ne aggódjon, nem fog fájni, az anyag, amelyben a tű mozog, már élettelen, egy pattanás nem áll másból, mint gennyből és az azt körülhatároló elhalt hámszövetből.
  5. Ismételje meg igény szerint újra és újra, gazdagodjon szívmelengető élményekkel!
  6. Fogadja ismerősei bókjait szerényen:
    – De jól nézel ki! Milyen krémet használsz, hogy ilyen szép tiszta most az arcod?
    – Háát, én nem tudom, miről beszélsz, tökre magától ilyen!
  7. Ne nyomkodja pattanásait soha többé, éljen boldog életet örökké!