Képzelje el, hamarosan olyan dolgokat ehet, amikre eddig gondolni sem mert! Hamarosan jóféle baktériumos jégkrém csokimázát roppanthatja fogsorával, majd az egészet szintetikus tejjel öblítheti le. Jobb is az, mint a hagyományos tehénből kinyert lötty, ami csak a halálba kerget minket.
A Velvet tudományos hírei következnek röviden, tömören, lényegretörően.

Indiai tudósok feltalálták a jótékony bifidobaktériumokat tartalmazó, csokiborítású jégkrémet, ami jót tesz a beleknek. A Pacific Dental College and Hospital szakembereinek fejlesztése a torokfájásra is hat, és a streptococcus hatása ellen is hatásos. 30 önkéntesen tesztelték 18 napig, és végeredményben a baktériumos fagyit evők nyálában kevesebb volt a kártékony streptococcus – írja a Daily Mail brit féltudományos lap.

Ryan Pandya és Perumal Gandhi a szintetikus tejen dolgoznak (sok ugye a tehén, sok metánt eresztenek, emiatt meg nő a globális felmelegedés veszélye). A Muufri nevű projekt lényege, hogy marha-DNS-t injektálnak élesztőbe, majd az így kinevelt proteineket összemixelik némi növényi zsírral, ásványi anyagokkal és cukorral, felvizezik és kész is. Laktózérzékenyeknek jó hír, hogy laktóz, az nem lesz benne. Persze a vásárlókat úgyis csak az íz-ár arány fogja érdekelni – írja a Kitchenette blog.

Megint csak a Mail jön azzal – ha már tej –, hogy napi három pohár tejnél több elfogyasztása növelheti a halál esélyét. A svéd kutatók által végzett elsődleges, és még szerintük sem végleges eredményű kísérletek szerint a sok tej fogyasztása nem erősíti a csontokat sem, Karl Michaëlsson és csapata szerint ezért elsődlegesen a tejcukor a felelős. Ez felelős lehet a sejtek roncsolódásáért, a korai öregedésért és a gyengülő immunrendszerért. A kutatás amúgy nem volt elhamarkodott, 20 évig követtek mintegy százezer ember étkezési szokásait. Jó hír, hogy olyan tejtermékek, mint a joghurt és a sajt, nem okoz ilyesmit. Ráadásul brit tudósok szerint a brit tej másabb és jobb, mint a svéd, és bizonyítottan jót tesz a csontritkulás ellen.