Menő sztárok

A magazin első, belső oldalain volt egy 10-es toplista, amely elvileg az olvasók kedvenc együtteseit sorolta fel. Különösebb rendszer és indoklás nélkül, viszont békésen megfért rajta a Prodigy, Sipos F. Tamás, a 2 Unlimited és Mo-Do. A szempontok ismeretlenek, a lista viszont korfestő dokumentum.

Dalszöveg-fordítások

Az egy dolog, hogy milyen sokan tanultuk meg (rosszul) egyes angol szavak jelentését, de mint a Menő sztárok rovat, ez is utólag értékelhető igazán. Janet Jackson Whoops Now-jának magyar címe például Hoppla Hopp lett, ami akkor talán nem volt ennyire vicces még. Viszont kiábrándító volt ráébredni, hogy jé, ezek a szövegek tényleg semmiről sem szólnak. (Viszont jól emlékszem, hogy lefordították a Crash Test Dummies Mmm Mmm Mmm Mmm című dalát is? Vagy csak szerettem volna?)

Bravo 1994/26 by Viola Pusztai

Poszterek

Valamiért sosem sikerült minden olvasó igényeit kielégíteni, így a lapba szerkesztett olvasói levelek nagy részét az tette ki, hogy kikről kellene a hülye Bon Jovi / Backstreet Boys helyett szép, nagy képeket közölni. Csak annyit mondok, a fakózöld alapon virágos tapétán marha jól mutatott az extra nagy (A2!) méretű Spice Girls poszter.

Poszterre, vagy cikk aljára nyomtatott autogramok

Nyilván az volt az igazi, ha a poszteren vagy a cikk végén autogram is volt. Igaz, hogy ezzel pont az autogram értelme (ott a Sztár, ott vagyok én is, juhú) veszett el, hiszen ami több milliós példányszámú, Európa-szerte terjesztett újságokban nyomódik, az minden, csak nem különleges. Ettől függetlenül persze ki lehetett vágni, és gyűjteni, füzetben.

Divatanyagok, életellenes pózokba rendezett modellekkel

Tinilányok tízezrei tanultak életszerűtlen pózokat azoktól a (valószínűleg) német modellektől, akik a világ legmenőbb cuccaiban adtak divattippeket. Volt időszak, amikor jó ötletnek tűnt például sárga, hasvillantós csipkepólót hordani bő, fekete vászonnadrággal. De akadtak láthatóan magyar összeállítások is, például az alábbiban látható, csíkos farmerszett.

Bravo 1995.13 by viola1984

(Hasonlóakat itt nézegethet, Amerikában a dELiA’s nevű, katalógusos-házhozrendelős cég volt a legmenőbb, és hát eléggé ugyanaz a kor, célközönség, illetve ízlés.)

Foto-love-story

A szerelmi történetek, amelyek két dologról szólhattak. Vagy arról, hogy egy menő együttes valamelyik tagjába szerelmes egy lány, és összejönnek – vagy, hogy egy lány csodálatos nyarat él át a legjobb barátnőjével, szerelmes lesz, és vagy kiderül, hogy a féltestvérébe zúgott bele, vagy az első dugás után teherbe esik.

Filmképregény

Kevesebb dráma, kevesebb izgalom: a filmképregények. A műfajt azóta is nehéz értelmezni, mert ez nem filmajánló volt, hanem két oldalon, kiragadott frame-ekkel illusztrálva ismertették egy film teljes tartalmát. Szóval a spoiler mindig ott volt a jobb alsó sarokban. De legalább lehetett úgy tenni, mintha láttuk volna a filmet.

Klipbemutató képkockák

Még jobb volt a klippremier, hiszen olyan nehéz volt elcsípni a német VIVÁn az új klipeket, hacsak nem ültünk ott egész délután. Két oldalban elmagyarázták, hogyan kell értelmezni a klipet, miért nem volt még ennél soha menőbb, és hány liter víz kellett ahhoz, hogy a Backstreet Boys tagjai mű-esőben táncoljanak az iskolaudvaron.

A nem gyermekkorú popsztáros matricák, mű-orrpiercingek

Amikor még nem csak 17 éven aluli és/vagy amerikai popsztárok matricái jártak a laphoz! Hanem például a remek, Tic Tac Toe nevű, német nőirapper-trió, vagy a Mr. President tagjaival lehetett feldíszíteni a szoba arra alkalmas elemeit. Volt mű-orrpiercing is (azonnal elhagytam), természetesen nonfiguratív műtetoválás (meg delfines is), és fojtónyakláncok. Fekete műanyagból.

Szerelem, szex, gyengédség

Ezt már csak megszokásból muszáj beletenni: ahol szakértő nyugtatott meg mindenkit, hogy sem tejföltől, sem kaktusztól, sem ebihaltól nem lehetünk terhesek. Külön rovata volt az első szeretkezés leírása, amely mindig 14 éves lányokról szólt. Ez így utólag elég bizarr.

Bravo 1996.13 by Viola Pusztai

Szóval?

Mi hiányzik a legjobban?