Bár a mellnagyobbító beavatkozások soha nem voltak ennyire népszerűek, mint manapság (csak Nagy-Britanniában 11 ezer ilyen műtétet végeznek évente) egyre többen keresnek a szilikon implantátumok beültetésénél kevésbé drasztikus megoldást. A celebek körében most épp egy új eljárás hódít, írja a Daily Mail, amely, bár valóban kiváltja a sebészkést, cserébe sokkal bizarrabb és lássuk be, igen kérdéses kimenetelű. Tartósságában mindenképp.

A sztársebész, Dr. Neetu Nirdosh Harley Street-i rendelőjébe bejelentkező páciensek az úgynevezett „botoxos mellnagyobbításon” esnek át. Ez pedig pontosan az, aminek hangzik.

A lényege, hogy az injekció formájában a mellizmokba juttatott botox átmenetileg ellazítja azokat, így a vállak és a mellkas többi izma jobban megfeszül, és átveszi a kiesett területek munkáját. Ez optikailag megemeli a melleket, amelyek feszesebbnek és formásabbnak tűnnek, igaz, csak maximum hat hónapig, hiszen a botox hatása elmúlik.

„Nincs lábadozási idő, nincsenek dokumentált mellékhatások, nincs vágás és gyakorlatilag fájdalommentes” – ecsetelte a lapnak a beavatkozás előnyeit dr. Nirdosh. A plasztikai sebész azt is hozzátette, hogy a botoxos mellnagyobbítás az A - C kosárméretű nők számára a legideálisabb, és remek megoldás a szülés miatt, vagy a kor előrehaladtával megereszkedett mellekre, de a sok napozás miatt ráncossá vált dekoltázst is kisimítja.

„Arra is jó, ha valaki, sok híres páciensemhez hasonlóan csak egy kis extra tartásra vágyik, hogy ne kelljen melltartót hordania.”

A botoxkúra mindössze 30 percig tart, és 1000 fontba, vagyis nagyjából 370 ezer forintba kerül.