"Fájt." "Nem volt kellemes". "Nem volt túl élvezetes, inkább csak megtörtént". "Inkább csak kíváncsi voltam" - ilyen és ehhez hasonló módon jellemzi a nők többsége a legelső szexuális élményét. Míg a romantikus bestsellerek arról szólnak, hogy az ártatlan lányok milyen csodálatos dologgal gazdagodnak, addig a valóság sokszor lehangoló, Ráadásul a csalódás olyan lelki traumát is okozhat, ami nagyban befolyásolja a későbbi szexuális életet. 

Egyik 31 éves olvasónk, Georgina álnévvel mesélte el nekünk szüzessége elvesztésének történetét. Ő a kilencvenes évek elején az anyjától elcsent Romanak és Juliak alapján képzelte el az első együttlétet, gyengédségre, izgalomra, vágyra, fergeteges orgazmusra vágyott. A dolgok viszont nem úgy sültek el, ahogyan azt szerette volna. 

"Majdnem tizenhét éves voltam, amikor először feküdtem le a barátommal. Ő két évvel volt idősebb, szintén szűz, kilenc hónapja jártunk együtt" - mesélte olvasónk. "

"Őszintén szólva nem volt semmiféle szexuális vágy bennem iránta."

"Bár szerelmes voltam, a szex azért jutott csak eszembe, mert ezt tartottam egy következő lépésnek a kapcsolatunkban. A saját testemet már jól ismertem, évek óta végeztem önkielégítést, el is jutottam minden alkalommal az orgazmusig. A barátommal (nevezzük Petinek) az első alkalomig még csak csókolóztunk, nem volt mélyebb petting, még csak a farkát sem fogtam meg. Utólag ezt tartom az egyik alapvető hibának, amit elkövettünk: nem haladtunk lépésről lépésre, hanem durr, beleugrottunk a közepébe.

Azon a bizonyos napon csak úgy tudtunk kettesben lenni, hogy beteget jelentettünk a suliban. Hozzájuk mentünk el, nálunk nagyanyám bármikor megjelenhetett váratlanul. Peti alapvetően nagyon cuki volt, előre megcsinálta az ágyunkat, bekészítette a Martinit, hogy el tudjak lazulni. Csókolóztunk majd lekerültek a ruháink, és elkezdődött a bénázás. Mivel nem volt szexuális vágyam, és akkoriban nem is hallottunk még a síkosítóról, nagyon nehezen ment a behatolás. Petinek ráadásul hatalmas farka volt, ami még jobban megnehezítette a dolgunkat. Konkrét tuszkolás volt, amit műveltünk, köze nem volt a szeretkezéshez. Arra ment ki a játék mindössze, hogy a farka bekerüljön a helyére és legyünk túl az egészen.

Hogy a borzasztó fájdalmaimat enyhíteni tudjam, a csípőjét elkapva próbáltam enyhíteni a lökésein. A kezem közben rácsúszott a seggére is, ami totál szőrös volt. Akkor már az undor is elfogott, imádkozni kezdtem, hogy élvezzen el és hagyja abba az egészet. Az aktus maximum két percig tarthatott, de nagyon hosszú időnek tűnt. Utána egy ideig feküdtünk egymás mellett, majd mondta, hogy bármikor megjöhet az apja, lépjünk le. Alig tudtam járni a fájdalomtól és szörnyen éreztem magam. Mintha semmi nem történt volna, úgy viselkedett velem Peti, gyengeségnek, szentimentalitásnak nyoma sem volt. Mintha csak megittunk volna valamit együtt.

Meg sem kérdezte, jó volt-e nekem vagy fájt, mindössze az esti telefonbeszélgetésnél vetette fel, hogy: „Tényleg szűz voltál? Mert nem látszódott.” Legszívesebben elástam volna magam. Napokig nem voltam hajlandó találkozni vele, mintha meghalt volna bennem valami. Később még egyszer lefeküdtem vele, aztán soha többé. Szakítottunk és ebben közrejátszott az, hogy megundorodtam tőle, nem akartam többé szexelni vele. Jó ideig senki mással sem, és a későbbiekben évekig csak részegen. Még a komoly kapcsolatomban is meg kellett innom egy üveg bort ahhoz, hogy képes legyek rá".

Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus szerint

ha egy nőnek az első szexuális élménye nem volt kellemes, olvasónkhoz hasonlóan negatív hatással lehet a későbbi szexuális életére: 

"Nagy mértékben csökkenhet a libidó, de az is előfordul, hogy a lány egyáltalán nem akar szexelni. Egyesek válogatás nélkül keresik a későbbiekben a mások által jónak ítélt, de számára semmi pozitív élményt nem adó szexet. Akik a rossz érzések ellenére mégis belevágnak a dologba, azoknak fájdalommal járhat a szerelmeskedés. Sok nő ráadásul feladatként fogja megélni a szexet, alárendelődik az aktusnak, lemond a saját igényeiről. Vagy pont fordítva: uralkodni akar a férfin" - magyarázta a szakember.

Összeszedtük, mik a leggyakoribb félelmei egy nőnek a szüzesség elvesztése miatt:

  • hogy fájni fog
  • hogy vérezni fog
  • hogy terhes lesz
  • hogy bénának tartja a férfi 
  •  hogy valójában csak szexre kell
  • hogy nem tetszik a férfinak a teste