Tudósok – nyilván britek – végre kiderítették, hogy a macskák háziasításában genetikai elváltozások is szerepet játszottak – írja a Daily Mail.

Természetesen úgy kezdték az óriási kutatást, hogy összehasonlították a vadmacska génállományát a házimacskáéval, amiből kiderült, hogy a kutyákhoz képest a macskák sokkal később háziasodtak. (Megdöbbentő! Ezt eddig senki nem tudta!) Míg a kutyákat legalább 30 ezer éve sikerült az embereknek maguk mellé szoktatni, addig a macskákat maximum 9000 éve sikerült csak háziasítani. Illetve hát nem teljesen, ugyanis a macskák nem is háziasodtak teljesen. Annyira, hogy vannak olyan háziasított macskák, amik simán tudnak szaporodni a vadmacskákkal.

Íme Timmy, a vámpírmacska

Timmyt, a fekete macskát sokáig nem akarták örökbe fogadni, de nemrég megtört az átka.

Viszont ezért is nagyon meglepődtek a kutatók, mikor a háziasításra találtak genetikai bizonyítékot is. Mivel a házimacska génállományában van egy olyan rész, ami teljesen eltér a vadmacskáétól. Ez a rész felelős többek közt az emlékekért, a félelemért, na meg azért, hogy a macska jutalmat várjon. És ugye jutalmat csak az az állat vár, ami együtt él az emberrel.

Az emberek egyébként azért szerették meg anno a macskákat – vigyázzon,

megdöbbentő

újdonságokat olvashat most –, mert azok távol tartották a rágcsálókat a learatott gabonától. És azt a szintén megdöbbentő újdonságot feltételezik, hogy az emberek ételt adtak a macskának azért, hogy a közelben tartsák őket – így azok egerésztek, és úgy vették, hogy ezért jutalmat is kaptak.

Ön is nagyon megdöbbent a sok új információn, ugye?