OculusRealPorn, erre kell keresni ahhoz, hogy találatként megkapjuk a létező legvalósághűbb pornót a neten. Viszonylag kevesen vannak, akik ezt a műfajt élvezhetik, ugyanis szükséges hozzá egy kütyü, amit Oculus Riftnek hívnak, és amit virtuális szemüvegként lehetne jellemezni.

Az Oculus Rift Kickstarter projektként indult, a közösség adta hozzá össze a pénzt, de még mindig nem működik tökéletesen. Eredetileg  videójátékokhoz tervezték, de természetesen a pornóipar is meglátta benne a lehetőséget. 

VirtualRealPorn cég egy spanyol vállalkozás, a filmek, amik készülnek, 180 fokos szögben mutatják meg a szexjeleneteket. Ehhez a speciális látványhoz szükséges egy headset, amivel állítólag tényleg live-action pornót lehet látni – írja a Gizmodo. A pornógyártó cég kommunikációs igazgatója, Linda Wells azt nyilatkozta, költséges és időigényes a filmek előállítása, a hagyományos pornófilmek szabályai erre a típusra nem vonatkoznak.

Az oldalon a gyakran ismételt kérdéseknél az is olvasható, mit tegyen a felhasználó, ha rosszul érzi magát a videók láttán, a válasz pedig az, hogy kapcsolja ki a kamera rázása opciót a kütyün – a tesztelők szerint a kütyü hányingert okoz. Mivel az Oculus Rift jelenleg még tesztelési fázisban van, így VR headsettel is elérhetők a filmek. 

Eddig mindössze 25 klip készült, vannak huszonkét perces pornók is, ezekben POV pornófelvételeket látni. A használó teljesen elhitetheti magával, hogy amit lát az vele történik.  Ez lesz a pornó jövő az illuzió tökéletesítésén több fejlesztő is dolgozik jelenleg, és ha célt érnek, már akár jövőre is ellephetik a  szexipart a valósághű  pornók.