Yolanda Bogert nem csapta ki a hisztit, amikor lánya (nevezzük először így őt), Kai közölte vele, hogy ő valójában transznemű, vagyis inkább fiúnak érzi magát. A szülők még 1995-ben büszkén közölték kislányuk érkezését egy újsághirdetésben, és most, 19 év elteltével az anya egy újabb vicces hirdetésben korrigálta ezt a Gawker szerint. Az ausztrál Courier-Mailben a következő szöveg jelent meg Kai fotója alatt:

1995-ben jelentettek be kisbabánk, Mary Elizabeth érkezését, lányként. Ő értesített minket arról, hogy tévedtünk. Upsz! A mi hibánk. Szeretnénk bemutatni a mi csodálatos fiúnkat: Kai Bogertet. A világ legegyszerűbb dolga téged szeretni. Takarítsd ki a szobádat.

Az anya a vicces szöveget úgy magyarázta, hogy szerette volna megmutatni, hogy 100 százalékosan FIA mellett áll. Kai pedig kirobbanó örömmel fogadta a hirdetést, ami megváltoztatta az életét – állítja. Azt mondta, már sokkal jobban úgy érzi, végre önmagát adhatja. Arról még nem döntött a Gawker szerint, elkezd-e hormonokat szedni, megműtteti-e magát vagy rendet rak-e a szobájában.