Két huszonéves lány, Alexandra Fine és Janet Lieberman fejéből pattant ki az ötlet, hogy elkelne a piacon olyan vibrátor, amihez nem kell a kéz. A vibrátorok, dildók fejlődésének történetében ez nagy előrelépést jelenthet, legalább akkorát, mint amikor valaki kitalálta, hogy vezeték nélküli, elemes vibrátorokkal kényelmesebb lesz az élvezés. 

A két huszonéves fiatal lány összetette, amit tudnak, egyikük ugyanis szex terapeuta, egyikük pedig gépész. Ők ketten megalapították a Dame Products vállalatot, ami szexuális segédeszközöket gyárt. Ennek keretében fejlesztették az Eva névre keresztelt szabadkézzel használható izgatót, ami elsőre inkább tűnik valami gyerekjátéknak vagy kutyajátéknak, mintsem szexuális segédeszköznek. 

Van egy hatalmas különbség a nők és a férfiak öröme között, ha megnézzük a szexualitást.  A nők nagyobb valószínűséggel találják a szexet élvezhetetlennek, és kevesebbszer élnek meg orgazmust" – mondta a Buzzfeednek adott interjújában Alexandra Fine, és arra az indianai kutatásra hivatkozott, ami szerint a nők 64%-a élt át orgazmust a legutóbbi szex során. Több felmérés is alátámasztja, hogy a nők jelentős hányada, 50-70 % körülbelül a csiklóján keresztül éri el az orgazmust

Az Eva vibrátort úgy alakították ki, hogy a nagyajkakhoz kell rögzíteni használatkor, a rezgő tojásalakú részt kiegészíti két kis kar, amiket szó szerint ki kell támasztani a nagyajkaknál. A készülék csiklóizgató, és azt is lehetővé teszi, hogy párral, szex közben is lehet használni, nemcsak maszturbálásra alkalmas. „A szex és az orgazmus egyike a leggyönyörűbb emberi élménynek. Boldoggá tesz, csökkenti a stresszt, csökkenti a szívroham kockázatát. Fantasztikus. A nők számára lehetővé kell tenni, hogy megtapasztalják, mennyire élvezetes" – tette hozzá az egyik kreáló.