Idén jelent meg FKA twigs első albuma, LP1 frappáns cím alatt. Akik figyelnek az underground zenére, azok rögtön meghallgatták és el voltak tőle ájulva, mivel az énekesnő kb. azt nyújtja, amit Beyoncé, csak sokkal keményebben és több érzelemmel meg extremitással, amivel kicsit Björk aranykorára is emlékeztet. Akik meg a bulvárhíreket figyelik, azok akkor hallottak FKA twigsről először, amikor az énekesnő összejött a Twilight/Alkonyat-filmek sztárjával, Robert Pattintsonnal. Ezen a héten végre együtt is fotózták őket, úgyhogy most már nem várathat magára tovább az a heti trend, amit teljes egészében ennek az elképesztő stílusú brit előadónak szentelünk. Ön szerint melyik a legjobb szerelése?

Június, koncert

Képösszeállításunkban az első pár fotó egy idén júniusi, londoni koncerten készült. FKA twigs ekkor nem viselt semmit, csak bugyit és melltartót – ja, meg az egészen egy átlátszó fehér nadrágot-kabátot, de hát az mintha ott se lett volna. A félig fekete, félig fehér énekesnő mint a zenéjében, a koncertjein is teljesen lecsupaszítja magát, miközben az egészben van valami borzongatóan sötét és szexi. Klikkeljen a képre, ha többet szeretne látni!

Szeptember, zenei díjak

A Mercury Music Prize Nagy-Britannia talán legrangosabb zenei díja, minden évben pár albumot választanak ki, akik közül kikerül a győztes. FKA twigs első albuma LP1 címmel augusztusban jelent meg, és bár őszintén szólva nem volt egy hangos siker, de akik meghallgatták a lemezt, azok teljesen el voltak tőle ájulva. Nem is volt nagy meglepetés, hogy az LP1 is bekerült a Mercury-jelöltek közé, ennek bejelentésekor FKA twigs egy furcsa kosztümben és kleopátrás fejdísszel jelent meg, nyilvánvaló utalással Two Weeks című, lenyűgöző videóklipjére. Ha szeretne önmagának tenni egy hatalmas szívességet, kattintson ide, és nézze-hallgassa végig ezt a számot. Egy biztos: Beyoncé még soha nem kapott olyan jó kritikákat, mint ez az album.

Október, koncert

FKA twigs annyiban emlékeztet Beyoncéra, hogy szintén a fekete zenéből építkezik, de nemcsak egy popos irányba viszi el az egészet, hanem az a világ is megjelenik a hallgató előtt, amit annak idején Björk, Tricky és a Massive Attack képviselt többek között. És ami szintén inkább Beyoncéval párhuzam: az egész produkció elképesztően szexi, amint azt októberben a Hackney Empire közönsége megtapasztalhatta: FKA twigsnek szinte az egész melle kint volt ebből a hálós felsőből.

November, Tonight Show

A 26 éves, korábban videóklipekben háttértáncosként is közreműködő énekesnő novemberben már Amerikában turnézott, bekerült többek között Jimmy Fallon műsorába is, a Tonight Show-ba. Itt is beleadott mindent, amit az amerikai nézőközönség gyomrán még éppen, hogy le lehet tuszkolni. FKA twigs itt aranymellű, egzotikus szoborként lépett fel, egy nagyon mini szoknyában, miközben a kellékként használt drapériákat ventillátorok fújták fel a magasba. Ide kattintva megnézheti videón is az előadást. Garantáljuk, hogy nem fogja egyhamar elfelejteni.

December, koncert

Ezen a héten csütörtökön pedig Miamiben lépett fel FKA twigs. Már megint elővette ezt a hálós felsőt, amivel már annyiszor aratott, de most egy arany-fekete hálós valamit kerített az egész köré, hogy egy kicsit úgy nézzen ki, mintha lenne rajta ruha. Ez a szett alapesetben simán olcsókurvás lenne, de FKA twigsben van valami, amitől ez is lenyűgözővé és egyedivé válik (és a valami alatt most nem csak az orrpiercinget értjük) (nem csak).

Robert Pattinsonnal

FKA twigs. Mikor, hol nézett ki a legjobban?

Régóta lehet már tudni, hogy FKA twigs összejött a Twilight/Alkonyat című filmekből ismert, a világ ügyeletes tinilány-idoljának számító Robert Pattinsonnal. Most, hogy már tudjuk, milyen bizarr ízlése van a Pattinson új nőjének, talán azt is megértjük, hogy maga a színész is vágatott egy elég bizarr frizurát az utóbbi napokban. Talán azért tette ezt, hogy jobban összepasszoljanak új szerelmével, de be kell, hogy valljuk, szerintünk kettejük közül FKA twigsnek áll jobban a különcködés. Az egyik első alkalom volt ez most ezen a héten, hogy ők ketten együtt mutatkoztak egy nyilvános eseményen, konkrétan a Surface magazin rendezvényén. FKA twigs feltekercselt copfokkal és egy fehér, kicsit pizsamaszerű ruhában jelent itt meg, Pattinson megintcsak fájdalmasan normálisnak néz ki az ő oldalán. Bevalljuk, FKA twigs nem való mindenkinek. De reméljük, önnek bejön az énekesnő stílusa és örömmel szavaz egyet itt fentebb.