A The Frisky tette közzé azokat a szexpózokat, amik a leginkább túlértékeltek, azaz a való életben orgazmus helyett lehetetlen bénázásba torkollnak. A probléma csak az, hogy ezek az úgynevezett túlértékelt szexpózok nagyjából megfelelnek annak, amik a szexológusok és az életmód magazinok szerint érdemes lenne próbálgatni. 

69

A franciázás a valóságban amiatt lehet kiábrándítóbb a pornóban látottaknál, hogy egyszerre két dologra is kell koncentrálni: a saját testre és  a partnerére is. Ez pedig van, akinek nem megy.

Fordított lovaglópóz

A fordított lovaglásban a nehézséget az jelenheti a valóságban, hogy nincs egymással szemkontaktus, a nő mozgása miatt pedig akár fájdalmas is lehet a férfinak ez a szexpóz.

Hármasban: két férfi egy nő

A hármas az a szexfajta, amiről a magazinok úgy írnak, hogy egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia. A valóságban a hármas azt jelenti, hogy többféle szag, testnedv van jelen, ráadásul többfelé kell figyelni. És akkor az érzelmekről nem is beszéltünk. 

Tantrikus szex

A keleti kultúra szexualitása az érzékekre és a lelki összehangolódásra helyezi a hangsúlyt, ami a valóságban a magmegtartást és az intimitást jelenti – rituálészerű pózokkal. A valóságban nem mindig van idő a hosszas simogatásokra, a magmegtartás, azaz az ejakuláció visszatartása pedig rengeteg gyakorlást igényel.

Arcraélvezés

A pornófilmek kedvelt jelenete a valóságban szemgyulladással is járhat, ezt különösebben nem is kell magyarázni. 

Szex kajával

Mézet, gyümölcsöt, bármit egymás szájába, testére tenni a Kilenc és fél hét óta erotikus dolognak számít. A hálószobában viszonylag kevesen szeretnek banándarabok közt és méztől ragacsos lepedőben aludni.